Her er forklaringen på de mange aflysninger

Air Greenland svarer nu igen på kritikken over selskabets beflyvning af Sydgrønland her i begyndelsen af det nye år.
29. januar 2013 06:19

Og det er rigtigt, at der har været en del aflysninger, men der er slet intet hold i påstandene om, at 87 procent af flyvningerne, som påstået af flere kritikere, skulle være aflyst, understreger kommerciel direktør i Air Greenland, Christian Keldsen.

Han henviser til de ekstreme vejrforhold, der har præget Sydgrønland i de sidste tre uger, som sammen med tekniske problemer i to dage har haft indflydelse på frekvenserne.

- Men deraf kan man ikke udlede ,at Bell 212 helikopterne ikke kan bruges til flyvninger i Grønland, tilføjer han. Og han vedlægger i øvrigt dokumentation i form af vejrdata og fakta over gennemførte og aflyste flyvninger i Sydgrønland.

Og her viser det sig, at antallet af aflyste flyvninger ud af Narsarsuaq i år er på 35 procent mod 44 procent sidste år.

Ud af Narsaq er 47 procent af flyvningene blevet aflyst mod 34 sidste år.

Fra Qaqortoq har 46 procent af flyvningerne i år måttet aflyses mod 38 procent sidste år, og endelig har 48 procent af de planlagte flyvninger ud af Nanortalik i år måttet aflyses mod kun 24 procent sidste år.

Men Air Greenland præciserer, at passagerne i stort alle tilfælde er kommet med de senere planlagte flyvninger.

Air Greenland konstaterer også, at selskabet rent operationelt har stort fokus på en hurtig opsamling i tilfælde af aflysninger eller udsættelser. Der har således flere gange været indsat en AS350-helikopter, så en Bell 212-helikopeter har kunnet frigøres til ren rutedrift for at rette op på forsinkede eller aflyste flyvninger.