Hattrick i Arctic Sports – pige fra Ikerasak vækker opsigt

Randi Zeeb Sigurdsen har vundet i hele tre discipliner i mesterskaberne i Arctic Sports; triple jump, two foot high kick og kneel jump. I sidstnævnte disciplin slog hun endda rekorden.
Den unge atlet fra Ikerasak klarer sig godt i denne uges discipliner. Foto © : KNR / Henriette Simonsen
17. marts 2023 10:11

Der bliver svedt og kæmpet på de blå gulve i Sportshallen i Nuuk, som i denne uge huser Arctic Sports. Atleter fra hele landet er samlet for at dyste til Grønlands Mesterskaberne i arktiske sportsgrene.

Én af deltagerne er Randi Zeeb Sigurdsen, som i den grad er kommet for at sejre. Tirsdag slog hun rekorden i kneel jump, hvor hallens fremmødte blev ellevilde. Hun forklarer fattet, som en professionel sportsstjerne, hvordan hendes præstationer indtil videre er forløbet.

- Det går udmærket, strålende, siger hun og afslutter med et lille smil.

Randi Zeeb Sigurdsen er 13 år gammel og kommer fra den nordgrønlandske bygd Ikerasak.

Efter mandagens åbningscermoni konkurrerede hun i two foot high kick, hvor lyset pludselig gik ud. Det slog dog ikke pigen fra Ikerasak ud, som sprang ud i den første disciplin og videre ind på sejrstavlen. Hård træning hjemme i Ikerasak har givet hende styrke til konkurrencen, fortæller hun.

- Jeg har store forhåbninger til at opnå resultater og at det går godt.

Gjorde sig bemærket blandt kommentatorerne

Under disciplinen Triple Jump, oprindeligt en træning i at hoppe fra isflage til isflage, vakte hendes præstation opsigt blandt kommentatorerne. De roste hendes gode teknik, inddragelse af hele kroppen og arbejdet med armene under springet. En udførelse som gjorde, at hun vandt disciplinen.

At hive sejre hjem er ikke uvant for den unge atlet. Under Arctic Winter Games 2023 hev Randi hele fem medaljer hjem i sin aldersgruppe, kvinder født i 2005 eller senere.

Hele to guldmedaljer I disciplinerne two foot high kick og all around, én sølvmedalje I one foot high kick, og to bronzemedaljer i triple jump og Alaskan high kick.

Du har mulighed for at følge konkurrencerne i Arctic Sports på KNR2.