Foto: KNR

Enoksen fastholder: Hash koster kvoter

Når der bliver fundet hash på skibe må rederierne stå til ansvar, det ønsker i hvert fald naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Hans Enoksen. Den udmelding møder kritik fra flere parter, men Enoksen står fast.

I sidste uge fandt islandsk politi 20 kg hash ombord på Polar Seafoods trawler Polar Nanoq i Reykjavik. 

Og det har fået naalakkersuisoq for fiskeri og fangst til at reagere hårdt på hændelsen og overvejer at lade det gå ud over rederiernes fiskekvoter og -licenser, hvis trawlere fortsat bliver brugt til at indsmugle narkotika.

- Hvis selskabet ikke vil have der skal smugles hash, så må selskabet stramme op og være med til at føre tilsyn, siger naalakkersuisoq for fiskeri og fangst Hans Enoksen.

Den udmelding møder dog modstand fra Atassut, Demokraterne, KNAPK og GE. 

Det er ikke på sin plads at straffe arbejdsgiverne, mener GE. 

Atassut siger at det er det offentliges ansvar at forebygge kriminalitet og peger på, at selskaber slet ikke har ret til at kropsvisitere besætningen eller rode rundt i deres ejendele.

Men det får ikke Hans Enoksen til at ændre holdning. 

- Selvfølgelig skal lovgivningen tilpasses, retningslinjerne skal følges og vi vil være sikre på, at de bliver fulgt.

Ifølge Atassut er det dog ikke selskaberne, men Naalakkersuisut, som skal skærpe indsatsen. Det er nemlig ikke mindst toldfunktionen, som skal bekæmpe indførelse af euroforiserende stoffer til Grønland.

Hans Enoksen erkender også, at Naalakkersuisut er nødt til at sætte flere penge af til tolderne. Men han fastholder, at rederierne skal være medansvarlige.

-  Det kan ikke diskuteres, at man bør afsætte flere penge til tolderne. Der bør også iværksættes undersøgelser flere steder i landet, siger naalakkersuisoq for fiskeri og fangst, Hans Enoksen.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt