Harper: Miljøproblemer må ikke stoppe udviklingen

Den canadiske premierminister Stephen Harper er på sidste etape af sin årlige tur til de arktiske egne. I den forgangne uge har han blandt andet besøgt bygden Baker Lake i Nunavut, hvor der er minedrift.
29. august 2011 06:12

I bygden er der meget delte meninger om en mulig fremtidig uranudvikling. Der er dog allerede en guldmine bygden. Harper mødtes med minearbejderne fra Meadowbank guldmine, hvor han forsvarede regeringens beslutning om at give tilladelse til, at affalds-produkter fra guldminen kan blive smidt i en sø i nærheden - hvor der findes mange fisk.

- Når der bliver gravet huller i jorden her, vil det selvfølgelig betyde miljøproblemer, og dem må vi tage os af,  men de må ikke stoppe udviklingen, ligesom vi heller ikke ville lade dem stoppe udviklingen i Montreal, Toronto eller Vancouver, udtalte Harper.

Ifølge avisen Globe and Mail, udtalte han endvidere, at folk i Baker Lake har lige så meget ret til udvikling og økonomiske muligheder som folk andre steder i Canada.

Efter besøget i Baker Lake var Harper i Yellowknife, hvor han mødtes med regeringslederne fra de tre territoriale regeringer og annoncerede en udvidet sundhedsstrategi  for de nordlige egne. Det vil betyde 300 millioner kroner mere over de næste to år til forbedring af sundhedssystemet, især med hensyn til mental sundhed og kroniske sygdomme i Nunavut, Yukon og Nordvest territorierne. Premierministeren afsluttede sin tur i en arktisk nationalpark i Yukon territoriet.

Det er sjette år i træk, at Premierministeren tager en sommertur til de arktiske egne i Canada for at mødes med lokale folk.