Håndboldlandsholdet har fået sin første sejr

De grønlandske damer vandt 27-26 over Puerto Rico i aftenens kvalifikationsturnering til de Panamerikanske mesterskaber.
Foto © : GHF.gl
Skrevet af Sandra Meinecke
02. april 2015 14:45

Grønland har fået sin første sejr i kvalifikationsturneringen til de Panamerikanske mesterskaber.

Kampen mellem hjemmeholdet Puerto Rico og Grønland endte 27-26.

I første halvleg førte Grønland med 1-2 mål igennem det meste af halvlegens 30 minutter.

2. halvleg var mere vanskelig, her var Grønland bagud til hjemmeholdet med 2-3 mål det meste af kampen.

Men det lykkedes de grønlandske damer at udligne til 24-24, da der kun var fem minutter tilbage af kampen.

Nervepirrende til sidste øjeblik
Det var Mia Egede der sikrede Grønland sin første sejr ved et frikast, da tiden var gået.

Assisterende landstræner Johannes Groth udtaler:

-Forsvaret var det, der virkede bedst for os i dag, hvor angrebet godt kan tåle at blive forbedret til næste kamp. Lykke Frank Hansen blev stort set mandsopdækket i samtlige 60 minutter, hvilket forstyrrede vores spil. Men nu har vi en sejr, og er stadig ubesejret i turneringen.

Kampen mod Puerto Rico er turneringens tredje kamp.

Første kamp endte 26-26 mod USA. Anden kamp var mod Mexico og endte ligeledes uafgjort:20-20.

I aften møder Grønland Martinique - det sker klokken 20:00 grønlandsk tid.