Håndboldherrer klar til kamp

Grønlands håndboldherrer spiller i aften den første kamp ved De Panamerikanske Mesterskaber i Uruguay.
23. juni 2014 04:49

Her møder de Argentina, der på forhånd er udråbt som favoritter til at vinde kampen.

Grønland er i pulje med Argentina, Chile og Mexico. Og landstræner Niels Møller lægger overfor Sermitsiaq.AG ikke skjul på, at det er nogle hårde og vanskelige kampe, der venter.

- Det er kun i puljens sidste kamp mod Mexico, at vi er favoritter. Mexico kommer med et ungt og lidt urutineret hold, som vi har gode muligheder for at slå. Men Mexico spiller friskt til, så en eventuel sejr kommer ikke af sig selv. Men derimod bliver det meget svært - først mod Argentina og derefter mod Chile, vurderer Niels Møller.

Landsholdet er stadig mærket af afbud fra Miki Heilmann, Miilu Rosing og Jakob Larsen. Under træningen bliver der arbejdet meget med at finde ud af den eller måske rettere de ideelle opstillinger.

Holdet stiller med hele ni nye spillere i forhold til for to år siden, hvor De panamerikanske Mesterskaber blev spillet i Argentina.

Kampene spilles i byen Canelones i en arena, der hedder Estadio Sergio Matto. Caneleones er en by med omkring 20.000 indbyggere. Fra spillernes hotel i hovedstadem Montevideo tager turen med bus til Caneleones en god times tid.

Mandagens to øvrige kampe ved de panamerikanske mesterskaber bliver kampe fra den anden pulje, hvor først Brasilien og Venezuela mødes, og hvorefter USA spiller mod Guatemala.

Grønlands åbningskamp mod Argentina spilles klokken 19 grønlandsk tid og vil kunne følges live via livestreaming.