Gymnasieelever skal konkurrere i ny antidruk-kampagne

En ny kampagne skal få grønlandske og danske unge til at indtage færre af de våde varer. Kampagnen begynder med en filmkonkurrence i blandt andet Nuuk.
Gymnasieeleverne på GUX Nuuk skal lave en film med sloganet 'Drik mindre - Oplev mere'. Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
03. oktober 2019 07:27

Gymnasieelever i Nuuk skal finde deres indre kreative filmtalenter frem i en ny konkurrence om at få unge til at holde igen med øl og sprut.

Det er Kræftens Bekæmpelse i Danmark og TrygFonden der står bag konkurrencen, der handler om at lave den bedste film med fokus på sloganet ’Drik mindre – oplev mere’.

Danske unge drikker mere end unge i resten af Europa. Således har 32 pct. af danske 15-16-årige været fulde minimum én gang i løbet af den seneste måned. Og tallene her i Grønland svarer nogenlunde til de danske.

Men undersøgelser viser, at mere end halvdelen af de unge ønsker en ny og mere rummelig alkoholkultur, hvor der er plads til at drikke mindre.

Konkurrerer om alkoholfri morgenfest

Frem til den 13. december afholdes der derfor workshops for over 6.000 1.g-elever på 27 gymnasier rundt om i Danmark, og i dag altså også på gymnasiet i Nuuk.

På workshoppen skal eleverne prøve kræfter med at idéudvikle, skrive manuskript, tegne storyboard, filme og redigere en kort kampagnefilm på en mobil eller iPad.

Eleverne får desuden information om unge og alkohol, som skal danne baggrund for filmenes handling. Eleverne uploader dernæst de færdige film til arrangørerne, hvor de så kan gå ind og se hinandens film.

Konkurrencens bedste film kåres i sidste ende af en jury, og vindergymnasiet bliver belønnet med en alkoholfri morgenfest for hele gymnasiet.