Gymnasieelever arbejder for grønlandske unge

Onsdag arbejder gymnasielever i Danmark og på GU i Nuuk for at samle penge ind til projekter i Grønland. Projekterne skal styrke unges tro på fremtiden og forsøge at slippe af med de sociale problemer.
Foto © : Operation Dagsværk
07. november 2018 07:13

Lektionerne i latin eller biologi for gymnasieelever i Danmark og på GU i Nuuk er onsdag skiftet ud med arbejde i Brugsen eller måske havearbejde hos naboen.

Traditionen tro bliver én dag om året på danske gymnasier nemlig brugt til at samle ind til elevorganisationen Operation Dagsværk, der i år har valgt at donere pengene til projekter for unge i Grønland.

LÆS OGSÅ Kreutzmann og Tarrak lægger lyd til kampagne om Grønland

Projektet er døbt ”Sprint” og her skal unge oplæres i at starte frivillige projekter i Grønland, der gavner dem selv og andre.

- De unge lærer selv at igangsætte nogle initiativer i deres lokalsamfund, som gør, at de unge bliver styrket i troen på dem selv og i troen på, at der kan skabes forandringer, siger Mai Pedersen, der er frivillig i sekretariatet hos Operation Dagsværk i Danmark til KNR.

Vil knække triste statistikker

Projekterne sker i samarbejde med Kalaallit Røde Korsiat og Ungdommens Røde Kors i Danmark, som ønsker at knække kurven for nogle af de sociale problemer, som tårner sig op i Grønlands statistikker.

I projektet skal unge selv være med til at pege på problemer i lokalområdet, som de vil være med til at løse.

LÆS OGSÅ Grønland skal på skoleskemaet

- Hvis de for eksempel ser problemer med ensomhed eller selvmord eller lignende hårde ting, siger de: Hvordan kan vi bearbejde det? Og så skal vi komme op med nogle helt konkrete løsninger og idéer til løsningsforslag, siger Mai Pedersen.

Målet er at indsamle fire millioner kroner, som over de næste tre år skal bruges til nye frivillige projekter i Nuuk, Ilulissat, Sisimiut, Aasiaat, Qaqortoq og Tasiilaq.

LÆS OGSÅ Danske gymnasiepenge giver grønlandske unge hjælp til selvhjælp