Norca: Grønland slår Canada i fantastisk ramme

VM-kvalifikationsturneringen i håndbold gik i gang mandag, hvor Grønland fik en sikker sejr over Canada.
Håndbolden ruller nu i VM-kvalifikationsturneringen Norca Foto © : TAAK
Skrevet af Noah Mølgaard
06. juni 2023 13:46

I et inferno af larm og rødklædte publikum i multihallen Inussivik i Nuuk startede de grønlandske damelandshold i håndbold VM-kvalifikationsturneringen Norca mandag.

Grønland slog Canada med 30-19 og sikrede dermed to point i en turnering, hvor to bedste hold fra de indledende runder mødes i finalen søndag.

- Det var en helt formidabel stemning, vi løb ind til med hjemmepublikum, som vi slet ikke turde drømme om, siger Grønlands landstræner Anders Friis til KNR og fortsætter:

- Vi fik afviklet kampen, som vi havde drømt om med at få alle ind og levere en god indsats. Så det var noget, som vi er utrolig glade for.

Normal samtale var umulig

Mandagens første kamp stod mellem Cuba og Mexico, hvor Cuba var forhåndsfavorit. Men Mexicanerne ville det anderledes og vandt kampen med 32-26. Nu skal Grønland møde Cuba i tirsdagens kamp.

En sejr vil bringe Grønland tættere på en finaleplads.

- Vi tager en dag ad gangen. Vi har Cuba i dag. Så tager vi den derfra. Vi er ikke begyndt at tænke på USA eller Mexico, siger Anders Friis.

Inussivik var fyldt med veloplagt hjemmepublikum, der ikke sparede på stemmebåndet og andre former for larm. Det gjorde det umuligt at føre samtaler under kampen.

- Det var noget, vi var forberedt på. Vi har tegn på de fleste af tingene, og ellers var vi gode til at sende beskeder videre, siger Anders Friis, som ser frem til kampen og opbakning fra publikum mod Cuba i aften klokken 20.00.

- De skal bare larme alt, hvad de kan i aften.

Dagens kampe:
Kl. 17.30 Canada – USA

Kl. 20.00 Grønland - Cuba

Følg kampene på KNR 2.