"Regnbuekravlenisser af Sebastian Solberg" har fået flere folk til tasterne på Facebook, og mange af kommentarene er negative.Foto: Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg

Grønlandske regnbuekravlenisser får hadefulde kommentarer på Facebook

Et dansk LGBT+-projekt, der ønsker at donere penge til Greenland+, har fået adskillige negative kommentarer på Facebook. Det overrasker dog ikke talspersonen for projektet.

Grinesmileyer og negative kommentarer om, at det ikke er normalt at være LGBT+ person, er blot et par af de reaktioner, man de seneste dage har kunnet læse i Facebook-kommentarsporene på KNR og Sermitsiaqs artikler om projektet.

Reaktionerne kommer ovenpå nyheden om, at et dansk LGBT+ projekt ønsker at donere penge til Greenland+, der arbejder for bedre vilkår for grønlandske LGBT+ personer.  

Projektet har navnet ”Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg”, og det er gennem salget af disse regnbuekravlenisser, at pengene skal indsamles.

Hvad står LGBT+ for?

 

L = Lesbisk

 

G = Bøsse (Gay) 

 

B = Biseksuel

 

T = Transperson 

 

+ = inkluderer de øvrige seksualiteter og kønsidentiteter. 

Men som man har kunnet se på Facebook, er det ikke alle, der er lige begejstrede for projektet. Det undrer dog ikke Brian Kjær Capkan, der er ”praktisk nisse” ved ”Regnbuekravlenisser af Sebastian Soelberg”.

- Kommentarerne er, som vi plejer at se det. Det er næsten hver gang, at der er nogle inden for LGBT+ miljøet, der stikker næsen frem, at der er nogle, der fortæller os, at vi er forkerte, at vi ikke hører til, siger han.

LÆS OGSÅ Regnbuekravlenisser tegnet som grønlændere skal støtte forening i Grønland

Hvorfor, det forholder sig sådan, skyldes, ifølge Brian Kjær Capkan, uvidenhed.

- Jeg tror i mange tilfælde, at folk bliver stødt over de ting, som de ikke ved så meget om. Og nogle bliver provokeret af det, der er anderledes. Så hvis de ikke kan forstå det, mener de, at det giver dem ret til at fortælle os, at vi er anderledes. Det er ikke kun i Grønland, det sker. Det er over hele verden.

Manglende forståelse for LGBT+

Også i Greenland+ tror man, at de negative kommentarer skyldes uvidenhed. Sofus Fenger Hove, der er hovedbestyrelsesmedlem i organisationen, mener, at der generelt er en manglende forståelse for, hvad LGBT+ er.

- Det handler for mig at se om mangel på uddannelse og mangel på forståelse for, hvordan LGBT+ mennesker faktisk i hele vores historie har været en naturlig del af menneskeheden, siger han og fortsætter:

- Den holdning og attitude, der er over for LGBT+ mennesker, er virkelig skadelig. Og det er også en af grundene til, at LGBT+ mennesker er den mest udsatte minoritet for selvmordstanker og selvmordsforsøg. Simpelthen fordi, man ikke bliver accepteret for ens natur.

Sofus Fenger Hove er heller ikke overrasket over, at der er kommet negative kommentarer på Facebook om projektet.

- Det kommer lidt med territoriet, og det var også derfor, at vi opsatte vores organisation. Vi fortsætter vores arbejde for at forbedre rettighederne på LGBT+ området og forbedre forståelsen for området, understreger han.

Lader sig ikke slå ud

Hverken Brian Kjær Capkan eller Sofus Fenger Hove lader sig dog slå ud af de negative kommentarer. Tværtimod giver det dem bare et endnu større indblik i, at det er nødvendigt med sådan et projekt. Gennem projektet kan LGBT+ personer i Grønland se, at de ikke er alene. 

- Der er mange grønlandske børn og unge, der er anderledes og har en anden seksualitet, og de møder den her negativitet hver eneste dag. Så de negative kommentarer, der dominerer kraftigt i den her debat, er blot en motivation. For de fortæller os præcist, hvorfor vi har valgt Greenland+ som modtager af vores donation i år, siger Brian Kjær Capkan.

LÆS OGSÅ Opråb fra World Pride: Der mangler synlighed om LGBT i Grønland

Han understreger dog, at det langt fra er alle i Grønland, der er negative over for projektet. Og dem, der har støttet projektet, ønsker Brian Kjær Capkan at sende en tak til.

- Jeg vil gerne sige stort tak til de mange grønlændere, der allerede har købt kravlenisser. Det er der rigtig mange, der har. Men vi har stadig flere på lager, så kig endelig ind og bestil, understreger han.

Kravlenisserne kan købes på prideposters.com og koster 199 kroner. Kravlenisserne bliver sendt til Grønland, og halvdelen af pengene går til Greenland+.Giv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl