VIDEO Grønlandske håndværkere markerer sig flot

Firmaet Nørskov Gruppen er i færd med at opføre en ny retsbygning i Qaqortoq og det udelukkende ved hjælp af grønlandske håndværkere. Det er en succes både i byen, blandt håndværkerne og hos direktøren.
20. august 2015 11:42

Et team på 10 grønlandske håndværkere udnytter deres unikke færdigheder og hinandens selskab på pladsen.

- Det er faktisk bedre, at vi ikke har nogen tilkaldte kolleger her. Vi har en god forståelse mellem hinanden, men vi snakker selvfølgelig dansk med Erik (firmaets direktør, red.), siger tømrer Storm Mortensen til KNR.

Det er et bevidst valg fra direktør Erik Nørskovs side.

- Det, man også skal tage med i betragtning, når man diskuterer de forskellige fag, er betondelen. Der er den grønlandske arbejdskraft faktisk unik i og med, at de bygger beton direkte på fjeldet, som man ikke har i Danmark, siger han.

Læs også VIDEO Unge arbejdsløse nyder hård aktivering

Nørskov Gruppen har behov for medarbejdere, der er specialiserede i forskellige ting, og direktøren ser en stor fordel i at kunne vælge blandt herboende håndværkere.

- Hvis arbejdskraften er her, er den jo betydelig billigere end, hvis man skal betale for rejser, indkvartering og hvad ved jeg, siger han.

Retsbygningen får højt til loftet, og Storm Mortensen glæder sig til at se det færdige resultat.

- Den er højere indvendig i forhold til de almindelige huse, vi bygger. Den bliver flot, når den står færdig, siger tømreren.