Grønlandsk redskab hitter i Østrig

Visit Greenlands inddeling af turister, som vildmarkssøgere, kulturværdsættere og andet er kommet på skoleskemaet i både Tyskland og Østrig.

Et grønlandsk turismeværktøj er kommet i skolebøgerne på universiteter i både Tyskland og Østrig.

Professor Martin Lohmann, er chef for  Institut für Tourismus- und Bäderforschung i Kiel og  underviser i forbrugerpsykologi på universiteter i Lüneburg, Wien og Innsbruck, hvor han anvender Visit Greenlands segmenteringsværktøj som det gode eksempel.

Let at forstå og let at bruge

Den grønlandske model har nemlig fordele frem de modeller mange andre lande bruger.

- Det er virkeligt let at forstå, alle kan bruge det, og så det er lidt at anvende. På den anden side er det videnskabeligt baseret, siger Professor Martin Lohmann.

To dimensioner

Han peger på, at segmenteringsværktøjet bygger på psykologi, fordi det handler om attitude, hvor segmenteringen tager udgangspunkt i to dimensioner, nemlig både turisternes interesse, være det sig kultur, natur eller begge dele. Og den anden dimension er hvor dybt turisterne vil ind i det grønlandske samfund eller natur.

- Fra at man synker dybt ind i samfundet i Grønland eller dybt ind i naturen, eller bare står på kanten og observerer, siger professoren.

Læs også Grønlandsk model til Færøerne

Martin Lohmann ser en stor fordel i de psykologisk værktøjer der bliver brugt her, fordi de er så tæt knyttet til virkeligheden i Grønland og dermed passer til de ting man kan tilbyde de internationale gæster.

- Og det er virkeligt en god ting. De fleste segmenteringer, der bliver brugt i turisme er meget sofistikerede og meget langt fra produktet, hvilket gør dem vanskelige at bruge, siger han.

Eksotisk destination får studerende til at spidse ører

I forhold til undervisningen gør det heller ikke noget, at Grønland er lidt eksotisk. Det får nemlig de studerende til at åbne ørerne mere, end hvis det var Mallorca eller Italien der blev talt om.

- De kan lide eksemplet fordi Grønland er en eksotisk destination, så der er mange potentielle gæster til at besøge Grønland på universitetet og det eksotiske eksempel gør det lettere at kommunikere, siger professor Martin Lohmann

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt