Grønlandsk krimi får debutpris

Den grønlandske krimi 'Frosne Beviser' får prisen som årets debutkrimi af Det Danske Kriminalakademi. Bogen er skrevet af Nina von Staffeldt og udgivet af det grønlandske forlag Milik Publishing.
Nina von Staffeldt er forfatter til bogen 'Frosne Beviser'. Foto © : Milik Publishing
30. januar 2017 07:13

Forfatteren selv har svært ved at få armene ned over at få tildelt Årets debutantdiplom 2016.

- Jeg tror ikke helt, at jeg har forstået det endnu, selvom det er nogle dage siden. Men jeg er simpelthen så glad, siger hun.

Bogen handler om kommunikationskonsulenten Sika Haslund, der vender hjem til Nuuk, for så at blive hvirvlet ind i mærkelig virusepidemi i Sisimiut, der trækker lange og dybe spor tilbage til fortiden.

Og historien fået mange positive tilbagemeldinger, siger Nina Von Staffeldt.

- Der er folk der har skrevet til mig og sagt "Det du skriver på side sådan og sådan, det kan jeg rigtig godt forholde mig til" eller "Det synes jeg er vigtigt, at du får frem." Og i Danmark har jeg hørt fra folk, der sagde: "Ej jeg anede slet ikke, at der var sådan", siger hun.

Og det glæder hende, at hendes beskrivelser af Grønland kan vække genkendelse her i landet og overraske i Danmark.

- Så det med at opleve at folk enten bliver bekræftet i et eller andet eller kan genkende nogle ting eller kan blive overrasket positiv, det har været rigtig dejligt, siger hun.

Nina von Staffeldt har boet, arbejdet og rejst i det meste af Grønland siden 1997, men bor nu i Danmark. Hun tør ikke sige om prisen kommer til at betyde noget for Grønlandsk litteratur, men håber at læsere uden for Grønland kan få et andet billede af landet end man får i tv-programmer eller i danske aviser.

- Jeg prøver at vise sådan som jeg selv oplever hverdagen (red. i grønland) og det er jo dejligt, at der er nogen der synes, at det er interessant, siger hun.

Nina von Staffeldt skriver lige nu på en efterfølger til 'Frosne Beviser'. Den kommer til at hedde 'Den Sorte Engel' og udkommer i midten af 2017. 

Årets debutantdiplom 2016 bliver officielt overrakt til Nina von Staffeldt ved Krimimessen i Herning den 1. april. 2017.

Foto © : Milik Publishing

Foto: Milik Publishing