Grønlandsk forening kritiserer fremmøde i Folketinget

Ofte må foreninger tale for få fremmødte politikere, når de har foretræde i Folketingets udvalg. Sagen vækker kritik af bl.a. foreningen Den Grønlandske Menighed i Danmark.
Foto © : Anders Hviid
25. oktober 2017 07:07

Det skriver Jyllands-Posten.

10. maj i år havde bestyrelsen for foreningen Den Grønlandske Menighed i Danmark en aftale om at møde ind i Folketingets Kirkeudvalg for at fortælle om foreningens kamp for at få ansat en ekstra grønlandsk præst i den danske folkekirke.

Men kun ét enkelt medlem af udvalget – næstformanden Christian Langballe fra Dansk Folkeparti – mødte op.

- Det var at skide på os, siger Henriette Berthelsen, formanden for Den Grønlandske Menighed i Danmark til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ Grønlandsk forening vil udnytte særlig regel for menigheder

Ifølge avisen viser et notat fra Folketinget, at fremmødet generelt er faldende, når borgere og foreninger kommer til Christiansborg. For to år siden kom der i gennemsnit otte politikere til udvalgsmøderne, mens det sidste folketingsår var syv medlemmer. Imens stiger antallet af besøg i udvalgene.

Formanden for Folketinget, Pia Kjærsgaard (DF), erkender, at der er et problem, men mener også, at det er svært at løse.

Flere folkevalgte, herunder Socialdemokratiets transportordfører, Lennart Damsbo Andersen, forsvarer tendensen og forklarer bl.a., at politikerne ofte sidder i mange udvalg, hvor møder overlapper hinanden.