Grønlandsk filmfremstød i Berlin

Til april næste år løber den største Grønlands film festival nogensinde af stablen i den tyske hovedstad Berlin.

Greenland Eyes International Film festival hedder begivenheden, der foregår i biografen Arsenal, der normalt huser en af verdens førende filmfestivaler, Berlinalen, og som anses for den mest seriøse biograf i Tyskland.

Bag det grønlandske filmfremstød står den grønlandsk/danske filminstruktør Ivalo Frank , som selv har boet i Berlin i en årrække, og netop har høstet international hæder for sin dokumentarfilm Echoes.

Festivalen organiseres i samarbejde med Humboldt Universitet i byen, og tanken er at vise et bredt udsnit af film, der er lavet i Grønland, eller har grønlandsk tema.

Udover de grønlandske produktioner vil der også blive vist udenlandske film, optaget i Grønland, deriblandt original udgaven af filmen SOS Iceberg med den kontroversielle tyske filmkvinde Leni Riefenstahl i hovedrollen.

Ivalo Frank appelerer desuden til alle, der har lavet alt, lige fra musikvideoer til hjemmelavede kortfilm, om at kontakte hende, så Berlins filminteresserede kan få et så bredt indtryk som muligt, af Grønland som filmland.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt