Grønlandsk familie afvist af boligselskab

En grønlandsk mand og hans datter blev nægtet lejlighed af et boligselskab i Aarhus på grund af deres etniske baggrund. Direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus kalder tilfældet ‘utrolig trist’.
Foto © : Google Maps
29. juni 2017 09:27

En henvendelse om en bolig i Viby ved Aarhus endte med en brat afvisning, da Pavia Joelsen ringede for at aftale en tid til en fremvisning af en lejlighed. Det skriver Jyllands-Postens lokalsektion, JP Aarhus.

Pavia Joelsen blev ellers selv kontaktet på mail af ejendomsfirmaet for at se på en lejlighed til ham selv og hans ni-årige datter.

Men efter få minutters samtale i telefonen, afviste udlejeren en fremvisning, da firmaet ikke vil have “udlændinge” som lejere, lød forklaringen.

Afslaget har vakt frustration hos Pavia Joelsen, der som grønlænder er dansk statsborger.

Firmaet Due og Krøyer, der administrerer udlejningen af boligen, bekræfter over for JP Aarhus, at de ikke udlejer til hverken udlændinge eller grønlændere, fordi 'de ikke forstår systemet’,  siger indehaveren, Christian Krøyer.

Direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus, Jørnn Holbech, kalder situationen ‘utrolig trist’ og mener, at ejendomsselskabet er med til at fastholde en stigmatisering af grønlændere i Danmark.

Pavia Joelsen og hans datter skal være ude af deres nuværende bolig 1. juli.