Foto: Google Maps

Grønlandsk familie afvist af boligselskab

En grønlandsk mand og hans datter blev nægtet lejlighed af et boligselskab i Aarhus på grund af deres etniske baggrund. Direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus kalder tilfældet ‘utrolig trist’.

En henvendelse om en bolig i Viby ved Aarhus endte med en brat afvisning, da Pavia Joelsen ringede for at aftale en tid til en fremvisning af en lejlighed. Det skriver Jyllands-Postens lokalsektion, JP Aarhus.

Pavia Joelsen blev ellers selv kontaktet på mail af ejendomsfirmaet for at se på en lejlighed til ham selv og hans ni-årige datter.

Men efter få minutters samtale i telefonen, afviste udlejeren en fremvisning, da firmaet ikke vil have “udlændinge” som lejere, lød forklaringen.

Afslaget har vakt frustration hos Pavia Joelsen, der som grønlænder er dansk statsborger.

Firmaet Due og Krøyer, der administrerer udlejningen af boligen, bekræfter over for JP Aarhus, at de ikke udlejer til hverken udlændinge eller grønlændere, fordi 'de ikke forstår systemet’,  siger indehaveren, Christian Krøyer.

Direktør i Det Grønlandske Hus i Aarhus, Jørnn Holbech, kalder situationen ‘utrolig trist’ og mener, at ejendomsselskabet er med til at fastholde en stigmatisering af grønlændere i Danmark.

Pavia Joelsen og hans datter skal være ude af deres nuværende bolig 1. juli.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt