Grønlandsk dokumentarfilm er nomineret til Bodil-prisen

Håbets Ø er den første grønlandske dokumentarfilm, som er blevet nomineret til en Bodil-pris.
Håbets Ø er et portræt af Maniitsoq. Den følger tre personer fra 2006, hvor nyheden om et gigantisk amerikansk aluminiumsprojekt spreder glæde og optimisme i byen, og op gennem årene, hvor det gradvist står mere og mere klart, at projektet nok aldrig bliver til noget. 
11. januar 2020 11:25

Fredag offentliggjorde Danske Filmkritikere listen over de nominerede til Bodil-prisen. Og blandt alle de nominerede er en den grønlandske dokumentarfilm ”Håbets Ø”. 

”Håbets Ø” er produceret af Blåst Film i samarbejde med Ánorâk Film og Bullit Film. Og ifølge Emile Hertling Péronard, der er en af bagmændende bag Anorak Film er det første gang, at en grønlandsk dokumentarfilm er blevet nomineret til en Bodil.

- Fantastisk nyt fra Danmark! Vores film Håbets Ø / Winter's Yearning er nomineret til Bodilprisen for bedste dokumentarfilm i 2019!, jubler han på Facebook. 

LÆS OGSÅ Håbets Ø er nu på hjemmebane

Ifølge instruktør Sturla Pilskog kom nomineringen som noget af en overraskelse. 

- Det kom lige pludselig. Jeg fik en besked fra en mand, som ønskede mig tillykke, så det var lidt uventet. Men det var rigtig dejligt, siger han. 

- Filmen er et norsk, dansk og grønlandsk samarbejde. For mig personligt er det helt fantastisk, for det her har også en betydning for den grønlandske filmbranche. 

Portræt af Maniitsoq

Håbets Ø er et portræt af Maniitsoq. Den følger tre personer fra 2006, hvor nyheden om et gigantisk amerikansk aluminiumsprojekt spreder glæde og optimisme i byen, og op gennem årene, hvor det gradvist står mere og mere klart, at det nok aldrig bliver til noget. 

Man følger både den forventningsfulde begejstring i Maniitsoq, men også skuffelsen og desperationen, da projektet lige så stille forduftede.

LÆS OGSÅ Ánorâk Film med to film på CPH:DOX

- Jeg tror, at vi kan bruge nomineringen til at få opmærksomhed om filmen. Jeg håber også, at den er inspiration for Grønland og grønlandsk filmproduktion, siger Sturla Pilskog. 

Om ”Håbets Ø” vinder prisen som årets bedste dokumentarfilm bliver afgjort lørdag 29. februar klokken 20.00. 

Sturla Pilskog tør ikke gisne om, hvorvidt han vinder prisen sammen med resten af holdet. 

- Bare det at blive nomineret er en sejr for os, siger han.


De øvrige film i kategorien som årets dokumentarfilm er: 

•    Et ægte par (Emil Langballe)
•    Forglem mig ej (Sun Hee Engelstoft)
•    Håbets Ø (Sidse Torstholm Larsen & Sturla Pilskog)
•    Q’s Barbershop (Emil Langballe)
•    Western Arabs (Omar Shargawi)