Grønlandsbanken præsenterer rekordregnskab

2019 var et godt år for Grønlandsbanken, der leverer det højeste årsresultat nogensinde på 150 millioner kroner før skat.
- Vi er selvfølgelig utroligt glade for, at så mange loyale kunder har lagt deres forretninger hos os. Det er også positivt, at der er udvikling i flere byer, så det ikke kun er i Nuuk og Sisimiut, siger bankdirektør, Martin Kviesgaard om kundernes mange lån, der blandt andet har givet banken et godt årsresultat.
28. februar 2020 10:53

Grønlandsbanken slår rekord med et årsresultat på 130 millioner kroner efter skat sidste år. Det er det bedste i bankens historie.

Resultatet slår sidste års regnskab, der lød på knap 113 millioner kroner efter skat.

Resultatet skal blandt andet ses på baggrund af, at Grønlandsbanken låner flere penge ud, end banken har gjort i det seneste 10 år.

Boligbyggerier og turisme giver gevinst

Banken har således garantier og lån ude at svømme for 5,2 milliarder kroner, siger bankdirektør Martin Kviesgaard.

- Det er højkonjunkturen og særligt de mange boligbyggerier i Nuuk, men også investeringer i turismeudvikling, som begynder at kunne ses.

- Vi er selvfølgelig utroligt glade for, at så mange loyale kunder har lagt deres forretninger hos os. Det er også positivt, at der er udvikling i flere byer, så det ikke kun er i Nuuk og Sisimiut, siger han.

Og så har banken tjent en god portion penge på at sælge Sparinvest til Nykredit. Salget gav en kursgevinst på kr. 8,6 millioner kroner, og det er hovedforklaringen på fremgangen i årsresultatet, skriver Grønlandsbanken.

God forventning til 2020

Der har dog også været ting, der har trukket ned i regnskabet: Den negative rente i Nationalbanken, en investering i IT og flere medarbejdere.

Grønlandsbanken har ikke forventninger om et helt så højt resultat i 2020, men der er fortsat gode forventninger til den økonomiske udvikling.

- På lidt længere sigt må der forventes aktivitet, som følge af lufthavnsbyggerier. Fiskeriets udvikling kan dog lokalt påvirke negativt, siger Grønlandsbanken.