GrønlandsBANKEN dropper post

Den 1. april går GrønlandsBANKEN over til fuld digital post, og borgere i Grønland vil derfor ikke få fysiske breve tilsendt længere. Det oplyser banken til KNR.
Foto © : KNR
Skrevet af Mads Pedersen
14. marts 2017 14:34

GrønlandsBANKEN fyrer brevpost. Det er dog stadig muligt at få tilsendt breve som kunde, hvis man som kunde gør en aktiv indsats.

Ifølge banken har Netbank og Mobilbank mange muligheder, som gør det nemmere for borgere at ordne deres banksager.

Det gælder både dem der bor i og udenfor GrønlandsBANKENs filialbyer.

- Fordelene er, at kunderne vil kunne overføre, betale regninger, bestille nye kort og se deres kontoudtog uden gebyrer, siger Maannguaq Berthelsen, fra GrønlandsBANKENs callcenter. 

En anden grund til, at banken går over til digital post, er for at spare penge. 

- Det er blevet dyrere at sende brev, så det er ligeså meget for at spare penge at GrønlandsBANKEN går over til digital post, siger Maannguaq Berthelsen. 

Nøglekort på vej

Banken har informeret sine kunder, der ikke har netbank, om den nye ordning per brev. Hvis kunderne ikke reagerer på brevet, vil kunderne få tilsendt nøglekort og brugernavne til deres nye netbank i starten af næste måned. 

Kunder der fortsat ønsker at få tilsendt kontoudtog og lignende fra banken skal ringe eller sende en mail til GrønlandsBANKEN og takke nej til netbank før 1. april. 

Omkring 500 ud af cirka 59.000 kunder har foreløbigt sagt nej til at få netbank. Og det er mest ældre der vælger netbanken fra, lyder det fra Maannguaq Berthelsen.