Grønlands svære vej til VM: Lodtrækning bliver allersidste mulighed

Det nordamerikanske forbund i håndbold havde VM-kvalifikationskampe på dagsordenen onsdag aften. Turnering bliver underlagt strenge regler.
Det er kun spillere fra to hold, der spiller kamp, der må opholde sig i hallen. I hallen må må der ikke være tilskuere. Kun to personer fra hvert hold, der ikke er i kamp, må opholde sig på tilskuerpladserne.
Skrevet af Noah Mølgaard
17. september 2020 15:04

VM-kvalifikationskampe i det nordamerikanske forbund NACHC, som Grønland hører under, hænger stadig i en tynd tråd på grund af corona. Der er reel risiko for, at pladsen til VM bliver givet uden kampe.

Placering af værtsskab og datoer for turneringen var ellers på dagsordenen på et møde onsdag aften, men der blev ikke truffet nogen beslutning.

- Tidsfristen til at placere værtsskab og datoer for VM-kvalifikationskampe er udsat til 1. oktober, oplyser formand for turneringsudvalget i NACHC Kurt Lauritsen til KNR.

Puerto Rico er foreløbig udpeget som værtssland for VM-kvalifikationskampe i NACHC.

Der skal spilles om en plads til VM-slutrunden Egypten i januar 2021.

Strenge regler

Men listen er lang fover regler, hvis turneringen bliver afholdt. Samtlige deltagere skal have en højst 48 timer gammel negativ coronatest for at få lov til at rejse ind i Puerto Rico. 

Deltagerne skal også opholde sig i et bestemt område, der bliver kaldt ’boblen’ under hele turneringen. Her skal der også være bespisning. 

Det er også kun spillere fra to hold, der spiller kamp, der må opholde sig i hallen. I hallen må må der ikke være tilskuere. Kun to personer fra hvert hold, der ikke er i kamp, må opholde sig på tilskuerpladserne.

NACHC har også meddelt til de tilmeldte nationer, at sundhedsmyndigheder i Puerto Rico nu er i gang med at lave en protokol med regler, som deltagere vil blive underlagt.

En eventuel afholdelse af turneringen i Uruguay blev også drøftet.

- Men det var der ingen stemning for, oplyser Kurt Lauritsen.

Lodtrækning

Det internationale håndboldforbund IHF meddeler, at lodtrækning bliver betragtet som allersidste mulighed.

Der skal også drøftes flere problemstillinger, hvis der skal findes VM-deltager uden kvalifikationskampe. Der skal blandt andet tages stilling til hvilke lande, der skal være med i lodtrækning, og om det skal være det internationale forbund, der står for afvikling af lodtrækningen.

Nu har medlemmer af NACHC fået frist til 1. oktober om, der kan afholdes kvalifikationskampe, eller om der bliver trukket lod.