- Det er jo frustrerende at møde ind om morgenen til anmeldelser om hærværk mod institutioner, ødelagte patruljevogne og smadrede ruder. Det sætter sit præg på arbejdet og tager både tid og ressourcer fra vigtige opgaver, skriver politiet. Foto: Rigspolitiet

Grønlands Politi: Hærværksforbrydelser i Sisimiut stiger

Både børnehave, vuggestue og politistation i Sisimiut har den seneste tid været udsat for hærværk. Det er frustrerende, siger politiet.

- Ansatte hos Grønlands Politi i Sisimiut har torsdag morgen for anden gang på to uger mødt ind til en arbejdsplads og patruljekøretøjer præget af hærværk. Denne gang har tre patruljekøretøjer samt ruder i stationsbygningen været udsat.

Det skriver Grønlands Politi i en pressemeddelelse.

Sidste fredag oplevede politistationen i Sisimiut også hærværk på deres politibiler og station. I denne uge er det sket igen.

LÆS OGSÅ Politistation i Sisimiut udsat for hærværk: Efterlyser vidner

Det er ikke kun politiet, som har været udsat for hærværk.

- Også en børnehave og en vuggestue i Sisimiut har samme nat oplevet at få ruder knust.

Sisimiut Politi efterlyser vidner, der kan have observeret eller set personer færdes ved Meeqqerivik Nuniaffik, Naja/Aleqa og politistationen mellem kl. 17 og 06 natten til torsdag 17. september, skriver politiet.

Tager ressourcer fra vigtige opgaver

Hærværket frustrerer politiet i Sisimiut, og de mangler stadig vidner til hændelserne.

- Det er jo frustrerende at møde ind om morgenen til anmeldelser om hærværk mod institutioner, ødelagte patruljevogne og smadrede ruder. Det sætter sit præg på arbejdet og tager både tid og ressourcer fra vigtige opgaver.

- Og det sætter selvfølgelig en del tanker i gang. Hvem gør den slags? Hvem smadrer ruder, hvor der normalt færdes børn? siger politikommissær hos politiet i Sisimiut, Karl Jørgen Lennert.

Derfor har politiet i Sisimiut stillet videoovervågning på stationen.

Hærværk på tværs af landet

Det er ikke kun Sisimiut, som har oplevet hærværk. Ifølge politiet stiger antallet af hærværksforbrydelser i landet. Politiet har fået flere anmeldelser fra både offentlige og private om knuste ruder og ødelagte biler.

I Qaqortoq har politiet også oplevet hærværk for nylig med smadrede ruder på deres patruljevogne.

- Vi ser en ærgerlig tendens på landsplan, der på det seneste også er gået ud over os selv. Politiets arbejde besværes, men værre endnu er, at det i sidste ende kan resultere i, at hjælpen kommer senere ud til borgerne.

- Vi opfordrer borgerne til sammen med os at være opmærksomme og give besked, hvis der observeres hærværk, siger politimester Bjørn Tegner Bay.

Grønlands Politi vil gerne høre fra eventuelle vidner til hærværket på tlf. nr. 701322 eller 701448

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt