Grønland undgår EUs hårde sparekniv på uddannelsesområdet

Grønland fastholder sin nuværende støtte fra EU til uddannelsessystemet ifølge EU-Kommissionen nyeste budgetforslag for 2021-27. Derudover får Grønland også mulighed for at søge EU om midler i situationer med naturkatastrofer.

Det skriver Altinget.dk.

I EU-Kommissionens første budgetudkast i foråret fremgik det, at der skulle skæres 14 procent i den samlede støtte til EU-landenes oversøiske territorier og Grønland, svarende til i alt 82,3 mio. euro – eller godt 613 mio. danske kroner i den seks-årige budgetperiode.

LÆS OGSÅ Grønland kæmper for OLT-landes rettigheder i EU

Det er stadig planen at spare, skriver Altinget.dk, men besparelserne bliver kun på støtten til de oversøiske territorier og ikke på støtten til Grønland.

EU-Kommissionen foreslår i stedet at fastholde støtten til Grønlands uddannelsessektor på 225 mio. euro i budgetperioden, som er godt syv mio. euro mere, end Grønland modtager til området i dag.

LÆS OGSÅ Suka K. Frederiksen til møder i Bruxelles

En anden nyhed i Kommissionens udspil er, at Grønland fra 2021 får mulighed for at søge om midler fra EU i tilfælde af naturkatastrofer. Noget, som Grønland ikke tidligere har haft mulighed for, for eksempel efter sidste års flodbølge i Karrat Fjorden.

Budgetforslaget fra EU-Kommissionen skal forhandles på plads inden udgangen af 2020.

 

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt