DBU-formand: Grønland må kæmpe videre for FIFA-optagelse

Der er stadig et stykke vej, før Grønland kan blive optaget i FIFA og UEFA, mener formanden for DBU. Men DBU vil støtte Grønland i ansøgningsprocessen.
28. december 2017 12:58

Det skriver DR. 

Hos Dansk Boldspils-Union, DBU, er formanden Jesper Møller meget positivt overrasket over, at Grønland på få år har fået anlagt tre fuldstørrelse kunstgræsbaner og adskillige mindre baner på kunstgræs.

LÆS OGSÅ GBU og DBU overhalet af kommuner

Udviklingen har betydet, at DBU er parat til at indgå en ny samarbejdsaftale med Grønlands fodboldforbund, KAK.

En aftale, der skal være med til at udvikle fodbolden herhjemme endnu mere, så Grønland på sigt kan blive optaget i det europæiske fodboldforbund UEFA og det internationale fodboldforbund FIFA.

Men der er et stykke vej endnu, siger Jesper Møller.

LÆS OGSÅ Forbund går sammen om at satse på elitespillere

- Nu skal der ske en udvikling i klubberne og med ledere og trænere; der skal skabes en hel turnering, og der skal være børn, der spiller fodbold. Og inden man tænker på et nationalstadion, der også er et Fifa-krav, skal man have hele græsrodsdelen til at køre.

UEFA og FIFAs love siger, at et land kun kan blive optaget, hvis det er anerkendt i FN som en selvstændig nation.

Men ledelserne i de to internationale fodboldforbund er begyndt at bløde lidt op på dén regel.

- Positivt er det dog, at mens man tidligere skulle være en selvstændig nation i FN, er der nu en opblødning, sådan, at hvis man er anerkendt af de fleste lande i et område, kan der være en mulighed at komme ind på sigt, siger Jesper Møller.

LÆS OGSÅ Vi står foran svære opgaver