Grønland klar til mere samarbejde med EU

Formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist har inviteret Kommissær for erhvervsliv og iværksætteri Antonio Tajani til et besøg i Grønland for ved selvsyn at se nærmere på mineindustriens muligheder. Det sker nu, hvor han har brugt de sidste to dage på at mødes med en række aktører i EU for at tale Grønlands sag.

Formand for Naalakkersuisut Kuupik Kleist har blandt andet mødtes med en række EU-parlamentarikere, hvor han har slået på tromme for, at der er behov for flere investeringer, oplyser departementet i en pressemeddelelse. Blandt andet viser EU interesse for de sjældne jordarter som findes i den grønlandske undergrund.

Desuden mødtes formanden med EU's Udviklingskommisær Andris Piebalgs, Kommissær for erhvervsliv og iværksætteri Antonio Tajani og Klimakommissær Connie Hedegaard.

Og selvom Grønland ikke er medlem af EU, ser Naalakkersuisut muligheder i at fortsætte de eksisterende partnerskabsaftaler. Og måske endda udvide disse.

Og derfor har Kuupik Kleist inviteret Antonio Tajani til et besøg i Grønland for ved selvsyn at se nærmere på mineindustriens muligheder, lyder det i meddelelsen fra departementet.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt