Samarbejdspartiet Grønland bør have en åbenhedslov som Færøerne

Disse dages store diskussionsemne om benzinkort, får nu Samarbejdspartiet til at foreslå, at vi bør indføre en “åbenhedslov”, som de har på Færøerne.
Foto © : KNR
Skrevet af Karsten Sommer
16. oktober 2018 08:47
Versionist Mads Lynge

Ganske enkelt: Alle bilag for offentligt brugte skattekroner fra medlemmer af Naalakkersuisut samt Inatsisartut, alt vedrørende repræsentation, og alle rejsebilag skal fremlægges online, offentligt, skriver Samarbejdspartiets Tillie Martinussen i en pressemeddelelse.

- Det beskytter os mod misbrug, virker afskrækkende på overforbrug, og sikrer en højere tillid til politikere og systemet. Plus alle mennesker kan se, hvad pengene går til, mener hun.

Derfor vil Samarbejdspartiet til næste samling foreslå indførelse af den færøske åbenhedslov, og håber på bred opbakning, så man aldrig mere kommer ud i de her sager, skriver Tillie Martinussen, og tilføjer:

- Det er en ulykkelig sag for befolkningen, hvor troværdigheden til politisk ledelse, samt landets regeringsførelse som helhed styrtdykker, hvorfor vi bør sikre præventive tiltag.

- Selvfølgelig skal vore politikere kunne udføre deres arbejde, og repræsentere landet. Men de må også udvise god dømmekraft når det gælder omgang med skattebetalte goder, som følge af tillidshvervet, slutter medlem af Inatsisartut, Tillie Martinussen.