Foto: Regine Møller. (Højre)

Grønlænder får prestigefyldt pris på amerikansk universitet

Regine Møller fra Nuuk har skilt sig så meget ud blandt de 6000 studerende på det amerikanske universitet University of Florida, at hun har modtaget en pris som "outstanding international student".

Hvert år uddeler Floridas universitet en udmærkelsespris til fem ud af 6000 universitetsstuderende, og en af dem gik til Regine Møller fra Nuuk.

 

-Jeg føler mig meget beæret, jeg havde ikke forventet at skulle få tildelt sådan en pris. Mine karakterer jo ikke helt perfekte, for det meste handler jo om at opbygge relationer og at fastholde dem, fortæller den bachelor-studerende indenfor marketing til KNR.

 

Jeg ville se mere af verden, lære andre kulture og andre sprog.

 

Hun har imponeret sine lærere og professorer med et af de allerbedste resultater.

- Der noget, der hedder International Education Week, og de vil gerne anerkende fremragende internationale elever på grund af deres resultater og engagement på universitetet, forklarer den 24-årige Regine Møller.

 

En lang rejse

Det hele startede, da hun som 16-årig tog på udvekslingsstudium til Minnesota, USA. Derefter har hun blandt andet læst i Norges United World College og taget et semesterophold i Spanien, før hun fik et fuldt stipendium fra USA. 

 
- Første gang tog jeg til Minnesota i et år, og da jeg kom tilbage til Grønland, tænkte jeg, at jeg ville se mere af verden, lære andre kulture og andre sprog. Det var nok derfra jeg fik min største vilje til det, siger Regine Møller.

 

At kunne se hele verden som en markedsplads er noget af det bedste du kan få.

 

Og det er ikke den sidste udenlandsk uddannelsesophold hun er på. Hun vil først opbygge sin karriere, før hun pakker sin kuffert og tager hjem til det grønlandske erhvervsliv. Derfor opfordrer hun også andre unge til at gribe muligheden og læse i andre lande.

 
- Mit bedste råd er at gå med et åbent sind og se med dit hjerte, fordi i sidste ende vil det være en vigtig del af dig selv. Man tænker jo ikke meget over, hvor man er om 10 år, men at kunne se hele verden som en markedsplads er noget af det bedste du kan få som en international elev, mener Regine Møller.

 

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt