Det er håbet, at markedsføringen af det grønlandske vandeksportpotentiale vil skabe mere interesse. Foto: Niels J. Korsgaard

Grøn energi og vand: Erhvervsfolk skal skabe bedre handelsforbindelser med Europa

Vand fra indlandsisen og grøn energi, der gør det muligt at lave datacentre. Sådan brander erhvervsfolk Grønland i København, Tyskland og Frankrig.

Op imod 50 repræsentanter fra det grønlandske erhvervsliv og repræsentanter fra myndigheder og rettighedshavere laver i disse dage et storstilet erhvervsfremstød i Danmark, Tyskland og Frankrig.

Delegationen er i øjeblikket i Berlin, hvor en række tyske aktører inden for turist- og vandindustrien er inviteret til dialog om de grønlandske erhvervs- og turismepotentialer. Det oplyser Selvstyret.

Naalakkersuisoq for Erhverv Jess Svane (Siumut) er i spidsen for delegationen:

- Jeg er overvældet over den interesse, der er vist fra det grønlandske erhvervsliv til turen, siger han i en pressemeddelelse.

Første stop København

- Det viser, at vi i Grønland har et stort behov for at udvide det uforløste turistpotentiale og skabe internationale handelsrelationer.

Delegationens første stop var København, hvor Jess Svane i sidste uge præsenterede en række nye områder i Grønland, hvor man udvinder vand og is, som vil blive tilgængelige i 2020.

LÆS OGSÅ Syv selskaber byder på is og vand

- Her var en række internationale is- og vandaktører, ambassader og nuværende og potentielle is- og vandrettighedshavere til stede for at høre om mulighederne, skriver Selvstyret.

Det er håbet, at markedsføringen af det grønlandske vandeksportpotentiale vil skabe mere interesse fra store internationale vandinteressenter.

Grønlandsdag i både Berlin og Paris

Naalakkersuisoq Jess Svane håber, at turen vil være med til at styrke turismeindsatsen i Tyskland og Frankrig, som er de største europæiske turistmarkeder i grønlandsk optik.

LÆS OGSÅ Opbakning til nyt råd om Grønlands eksport

I forbindelse med erhvervsfremstødet vil der blive afholdt en Grønlandsdag i både Berlin og Paris.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Jess Svane, men det er endnu ikke lykkedes.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt