Grøn energi og vand: Erhvervsfolk skal skabe bedre handelsforbindelser med Europa

Vand fra indlandsisen og grøn energi, der gør det muligt at lave datacentre. Sådan brander erhvervsfolk Grønland i København, Tyskland og Frankrig.
Det er håbet, at markedsføringen af det grønlandske vandeksportpotentiale vil skabe mere interesse. Foto © : Niels J. Korsgaard
Skrevet af Jaaku Lyberth
21. januar 2020 16:19

Op imod 50 repræsentanter fra det grønlandske erhvervsliv og repræsentanter fra myndigheder og rettighedshavere laver i disse dage et storstilet erhvervsfremstød i Danmark, Tyskland og Frankrig.

Delegationen er i øjeblikket i Berlin, hvor en række tyske aktører inden for turist- og vandindustrien er inviteret til dialog om de grønlandske erhvervs- og turismepotentialer. Det oplyser Selvstyret.

Naalakkersuisoq for Erhverv Jess Svane (Siumut) er i spidsen for delegationen:

- Jeg er overvældet over den interesse, der er vist fra det grønlandske erhvervsliv til turen, siger han i en pressemeddelelse.

Første stop København

- Det viser, at vi i Grønland har et stort behov for at udvide det uforløste turistpotentiale og skabe internationale handelsrelationer.

Delegationens første stop var København, hvor Jess Svane i sidste uge præsenterede en række nye områder i Grønland, hvor man udvinder vand og is, som vil blive tilgængelige i 2020.

LÆS OGSÅ Syv selskaber byder på is og vand

- Her var en række internationale is- og vandaktører, ambassader og nuværende og potentielle is- og vandrettighedshavere til stede for at høre om mulighederne, skriver Selvstyret.

Det er håbet, at markedsføringen af det grønlandske vandeksportpotentiale vil skabe mere interesse fra store internationale vandinteressenter.

Grønlandsdag i både Berlin og Paris

Naalakkersuisoq Jess Svane håber, at turen vil være med til at styrke turismeindsatsen i Tyskland og Frankrig, som er de største europæiske turistmarkeder i grønlandsk optik.

LÆS OGSÅ Opbakning til nyt råd om Grønlands eksport

I forbindelse med erhvervsfremstødet vil der blive afholdt en Grønlandsdag i både Berlin og Paris.

KNR har forsøgt at få en kommentar fra Jess Svane, men det er endnu ikke lykkedes.