Gourmetkokke: Turister skal have lækkert sælkød

Gourmetkokke fra Grønland og nordiske lande arbejder på at udvikle lækre retter af sælkød. Kødet skal kunne spises af mennesker, der ikke kan vænne sig til transmagen, er budskabet
Rullepølser af sælkød. Foto © : KNR
17. november 2019 12:04

Sælkød, der har en karakteristisk smag, er en velyndet spise i Grønland og hos stammefrænder. Kogt sælkød med ris er for mange nærmest nationalretten. Men der er også mange, der finder smagen af sæl ejendommelig, for eksempel turister.

Men nu er en række gourmetkokke i gang med at udvikle retter, der netop er tiltænkt turister. 

Den kendte grønlandske gourmetkok Inunnguaq Hegelund er en af kokkene, der arbejder på at gøre sælkød velsmagende:

- Vi vil gerne udvikle nye produkter. Snart er der jo også en masse turister, ligesom mange af vores egne unge ikke spiser sælkød. Det er dem, vi har fokus på i dette projekt, siger han.

Projektet hedder New Arctic Kitchen. Her vil kokkene ud af produkter fra Arktis skabe retter, som blandt andre turister vil finde velsmagende.

Projektet arbejder derudover på at gøre sælkødet mere salgbart til et bredere publikum, ligesom det skal blive mere lønsomt for fangerne at sælge kødet.

- Vi ser også på, om man kan øge indtjeningen ved at slagte sælen på andre måder, siger Inunnguaq Hegelund.

Gourmetkokkene har visioner om, at der fremover skal kunne købes varer af sælkød som pølser, levepostej og stege. Og så skal der være krydderier og krydderurter og tang fra grønlandske fjorde i butikkerne.