Godt år for Royal Greenland og fiskerne

Royal Greenland viser overskud og fremgang i virksomhedens seneste regnskab, selvom at vinteren har betydet ekstra udgifter for selskabet.
Royal Greenland lægger millioner i landskassen. Foto © : KNR
Skrevet af Thomas Munk Veirum
18. januar 2016 10:22

- Resultatet efter skat på 113 millioner kr. og en egenkapital på 1,3 milliarder kr. demonstrerer, at Royal Greenland er kommercielt slagkraftigt og finansiel solid.

Sådan lyder det fra virksomheden selv i en pressemeddelelse i forbindelse med offentliggørelsen af regnskabet for 2014/2015.

Ifølge Royal Greenland er det den nye strategi om at være verdens førende leverandør af vildtfanget nordatlantisk seafood, specielt med fokus på koldtvandsrejer og hellefisk, der vist sit værd og ført til det flotte resultat.

Læs også Flotte regnskabstal fra Royal Greenland

Bonus til indenskærsfiskerne

Resultatet har også kunnet mærkes hos fiskerne, da virksomhedens samlede betaling til fiskerne er steget med 107 millioner kroner, og samlet betalte Royal Greenland 560 millioner kroner til 1.658 indenskærs fiskere, hovedsageligt jollefiskere.

Virksomheden er ekstraordinært tilfreds med resultatet, fordi vinteren har været hård.

- Det påvirkede især indhandling og produktion af hellefisk i Nordgrønland. Vi havde ikke mulighed for at tømme alle fryselagre tidsnok til at få solgt fiskene inden finansårets udgang, hvilket påvirkede både vores kunder, og vores resultat, der ellers ville have ligget på et endnu højere niveau, siger Royal Greenlands administrerende direktør Mikael Thinghuus.