Landstræner: GM som generalprøve for PAN AM tegner godt

Håndbold-landstræner Ingi Olsen er positiv stemt over for afviklingen af PAN AM set i lyset af grønlandsmesterskaberne for seniorer. Landstræner påpeger kun enkelte skønhedspletter af praktisk karakter.
Skrevet af Inge S. Rasmussen
06. maj 2018 17:15

Om halvanden måned lægger Grønland håndboldbaner til de pan-amerikanske mesterskaber i håndbold, PAN AM 2018, der finder sted i Nuuk fra den 16. til 24. juni.

At dømme efter GM den forgangne uge, lover det godt, vurderer landstræner Ingi Olsen:

- Jeg synes, det tegner fint. Man har fået afprøvet nogle ting. Der er selvfølgelig nogle ting, man skal vare på, det er nogle lavpraktiske ting i forhold til selve organisationen, siger Ingi Olsen og uddyber:

- Til Pan Am er der lidt større krav til sikkerheden. Og endelig er der ting som omklædningsfaciliteter og opvarmning - og der bliver flere folk, der skal ryddes op efter, også på tilskuerbænkene, siger Ingi Olsen.

Positivt overrasket

Landstræneren glæder sig over de sportslige talenter, han har set udfolde sig i ugens løb:

- Jeg kender nogenlunde til talentmassen herhjemme, men jeg er alligevel positivt overrasket over et par spillere, som har trænet i smug, eller som jeg ikke tidligere har bemærket, og som har gjort det fint, så jeg er blevet positivt overrasket.

Ingi Olsen vil dog ikke afsløre søndag, hvilke spillere, der har overrasket ham - det bliver offentliggjort i løbet af den kommende uge.

LÆS OGSÅ Håndboldherrerne vil bruge Nuuk som springbræt til VM

Der skal kæmpes til Pan AM

Han påpeger, at GM er en hård turnering, fordi der skal spilles hver dag.

Alligevel spilles der for fuld kraft og selv om spillerne måske mangler lidt kondition og fysik, lover indsatsen godt for Pan Am, siger landstræneren:

- Når man ved at hold som Grønland skal spille mere end 100 procent for at komme helt i top tre, så er det jo sådanne egenskaaber vi efterlyser: Det, at man giver sig 100 procent hele tiden, siger Ingi Olsen, der blev udnævnt som landstræner i november sidste år, hvor han afløste Niels Møller på posten.

LÆS OGSÅ Ingi Olsen er ny landstræner