Foto: Privat

Giftig edderkop sender kvinde på hospitalet i Aasiaat

En ung kvinde fik sig noget af en forskrækkelse, da en gul giftig tropisk edderkop, som havde gemt sig blandt bananer, bed hende i armen.

Natten til torsdag var Malina Clasen på arbejde i Aasiaat Radioa, da hun skulle til at skære sin banan op for at lave et smørrebrød. Pludseligt mærker hun et kraftigt stik i hendes arm. Det gik med det samme op for hende, at hun var blevet bidt af en edderkop. 

- Jeg kunne med det samme se, at det ikke var en grønlandsk edderkop, for jeg har aldrig hørt om nogen, der er blevet bidt af en edderkop herhjemme, fortæller Malina Clasen til KNR. 

Hun sprang op og skreg af skræk. Hendes arm begyndte at hæve med det samme, og der gik over en time, før hun besluttede sig for at tage kontakt til skadestuen i Aasiaat, der hentede hende med det samme. 

Bananen som Malina havde tænkt sig at spise var købt i Pilersuisoq, derfor blev butikken og leverandøren kontaktet omgående, for at finde ud af, hvor bananen stammer fra. Det var nødvendigt for at vide, for at afklare hvor giftig edderkoppen er.

Det viste sig, at bananen og dermed den tropiske edderkop stammer fra Columbia, hvilket var godt nyt. Havde edderkoppen været fra Argentina eller Brasilien ville der nemlig være tale om meget kraftigere gift. 

På grund af allergi reagerede Malinas krop voldsomt på bidet, men heldigvis var syghuset i Aasiaat klar med medicinsk hjælp. 

- Jeg modtog god hjælp og medicinen hjalp med det samme, så hævelsen i min arm forsvandt hurtigt, fortæller den 31-årige kvinde. 

Ove Ammitzbøll, der er overlæge i Aasiaat, vil ikke kommentere på den pågældende sag, men oplyser til KNR, at sygehuset altid er klar med den nødvendige førstehjælp, også medicinsk hjælp.

Malina Clasen fortæller, at hendes kollega i Aasiaat Radioa stadivæk leder efter edderkoppen. Men heldigvis skulle der ikke være nogen fare. 

- Efter lidt research har vi fundet ud af at edderkoppearten bider kun én gang og dør når den har bidt, siger Clasen. 

Hun vil foreløbigt ikke røre ved bananer. 

- Jeg er lidt traumatiseret lige nu, og har derfor ikke lyst til at have med bananer at gøre, lyder det fra Malina, der trods alt har overskud til at grine ad sin udtalelse.  

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt

...og meget mere!