GIF tydeliggør klare retningslinjer for børneattester

Børneattester er afgørende for at sikre gode rammer for børn og unge i sportsverdenen. Det fastslår Carsten Olsen, generalsekretær for Grønlands Idrætsforbund, GIF.
Skrevet af Mads Pedersen
13. januar 2015 09:58

- Det er meget, meget vigtigt. Det er jo vigtigt, at vi sørger for, at der er de rigtige rammer for børn og unge i idrætten. De skal kunne gå trygt til træning hver eneste dag, året rundt, siger Carsten Olsen til KNR.

Han forklarer, at der er nogle klare procedurer i forhold til børneattester, når idrætsklubberne har fået nye trænere.

- Formanden for den pågældende klub sørger for at udlevere en børneattest til den nye træner. Det, der så sker, er, at træner udfylder børneattesten, og formanden sørger for at sende børneattesten til politiet. Hvis alt er i fineste orden, så kommer børneattesten retur til formanden. Børneattesten skal så opbevares i to år, fortæller Carsten Olsen.

Læs også Kommune Kujalleq ændrer sine retningslinjer

Hvis man finder ud af, at en træner er straffet for krænkelse af børn, så kan vedkommende ikke godkendes som træner. Og man sørger for, at vedkommende ikke kan blive træner i andre klubber.

- Får man en attest, hvor der står at vedkommende ikke kan godkendes, så skal formanden og faktisk en mere have en samtale med træneren og informere om, at vedkommende ikke kan være i den pågældende klub. Og man skal informere over sig.

- Lad os sige, at det er en fodbold klub, så skal klubben informere videre til fodboldforbundet. Og det er jo det, der skal til for at sikre de gode rammer, så derfor tager vi det meget seriøst, siger generalsekretær Carsten Olsen. 

Læs også Vrede i ungdomsprojekt over Kommune Kujalleq efter grim sexsag

Plakater og anden information på vej
Grønlands Idrætsforbund arbejder for at stramme proceduren, så alle idrætsklubber i Grønland ikke er i tvivl om, hvad der skal til for at sikre gode rammer for mindreårige idrætsudøvere.

- Vi er i gang med at få lavet noget matriale, der skal hænge rundt omkring i idrætshaller og de steder, hvor børn og unge færdes inden for idrætten, således at dem, der arbejder med idræt, dagligt bliver mindet om, at der skal sikres børneattest.

- Som sagt, det er noget, vi tager meget seriøst. Vi skal sikre de gode rammer for børn og unge, siger Carsten Olsen.

Udfyldelsesskemaet for børneattesten finder du på politiets hjemmeside, ligesom det også kan hentes på Grønlands Idrætsforbundets hjemmeside gif.gl.