Selv om at det er i hovedstaden, at Kronprinsen kommer på besøg, så er der mulighed for at løbe med i Royal Run i hele landet.Foto: Royal Run

GIF: Royal Run kan hjælpe Grønland til at blive verdens mest aktive land

Kronprins Frederik deltager for første gang i Royal Run i Nuuk 28. maj.

Kronprins Frederik og Royal Run kommer til Nuuk i maj, og det vækker glæde i Grønlands Idrætsforbund (GIF).

- Det er en glædelig nyhed, at Kronprinsen kommer og arrangerer et Royal Run i Grønland, siger generalsekretær i GIF Jonas Jensen.

GIF har et ambitiøst mål om, at Grønland skal blive verdens mest aktive land i 2030, og generalsekretæren i GIF mener, at Kronprinsen og Royal Run kan hjælpe GIF og Grønland frem mod den vision.

LÆS OGSÅ Royal Run kommer til Nuuk

- For at opnå visionen har vi mange forskellige indsatsområder. Et af de områder er aktivitetsudvikling, hvor vi gerne vil aktivere flere til at være fysisk aktive, og jeg tror, at når Kronprinsen kommer hertil og laver dette store arrangement, vil det få flere til at bevæge sig og understøtte vores vision om at blive verdens mest fysisk aktive land, siger generalsekretær Jonas Jensen.

Og selv om at det er i hovedstaden, at Kronprinsen kommer på besøg, så er der mulighed for at løbe med i Royal Run i hele landet.

- Man kan lave et "side-run", som er løb, der bliver afholdt uden for Nuuk. Det er en mulighed for, at man selv frivilligt kan arrangere et løb i en by eller bygd, hvor man kan være med til at løbe Royal Run, siger Jonas Jensen, generalsekretær i Grønlands Idrætsforbund.

Royal Run afholdes 28. maj.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt