BILLEDER GIF: Ildsjæle i yderdistrikter skal anerkendes for deres indsats

GIF og ESG har været på besøg i Tasiilaq for at afholde kurser for byens sports engegerede borgere.
Skrevet af Mads Pedersen
20. oktober 2016 13:28

I midten af oktober rejste Grønlands Idrætsforbund (GIF) og Elite Sport Greenland (ESG) til Tasiilaq med det formål at skabe idrætsaktiviteter for alle.

GIF og ESG har afholdt fællesløb, løbetræning og mange forskellige aktiviteter inden for holdsport og træning for alle aldersgrupper. Derudover var der mini-OL for børn og unge. 

 

Kurser for ildsjæle

Men det er ikke kun for at skabe sportsaktiviteter, at GIF og ESG har besøgt Tasiilaq. Det er lige så meget for at sikre, at sporten forsat udvikler.   

- Når der skal sættes fokus på udviklingen af idrætsaktiviteter, er det vigtigt, at der tænkes langsigtet og på fremtidens muligheder. Derfor har GIF 
afholdt frivillighedskursus og træneruddannelse for byens engagerede borgere og ildsjæle, fortæller Kim Holflod, der er projektkonsulent hos GIF. 

Michael Kleist fra badmintonforbundet har afholdt certificeringskurser for idrætslærere og –faglige i et såkaldt ”Shuttle Time”, der er et idrætsfagligt forløb i badminton målrettet skoleundervisning. 

- På denne måde ”efterlades” der viden og kompetence – og netværksmuligheder – som kan støtte om den fortsatte udvikling, siger Kim Holflod. 

Johanne Jonathansen fra ældreidræt i Sisimiut (Eqartoq Sisimiut) har også været med i Tasiilaq, hvor hun har samarbejdet med GIF om nye aktiviteter for byens ældre ved at demonstrere øvelser og træning. Hun håber, hun på den måde bidrage til udviklingen af ældreidræt på østkysten.

Stor interesse for sporten 

Ifølge GIF har der været mange deltagere i løbet af dagene, hvor sportsorganisationerne var på besøg. Tidligt på ugen var folkeskolens børn og unge forbi til idrætsaktiviteter og sportsligt leg og spil med omkring 300 deltagere fordelt på tre hold. Derudover har der været rigtig mange børn og unge forbi om dagen, mens mange voksne har deltaget i trænings- og kampaktiviteter om eftermiddagen og aftenen.

- Gennem dagene er det blevet tydeligt, at borgerne i Tasiilaq er dybt engagerede og motiverede for idræt og bevægelse, men at der også er behov for flere aktiviteter nu og i fremtiden samt anerkendelse af byens ildsjæle, der allerede nu løfter meget, siger Kim Holflod.

- Det vil være meget hensigtsmæssigt at støtte byens ildsjæle og hjælpe og understøtte dem med den udvikling, de skaber og bidrager til. De står typisk for rigtig meget og deltager gerne på udøvende niveau, trænerniveau og bestyrelsesniveau på tværs af klubber og sportsgrene – nogle gange fordi de er de eneste, der har ressourcerne eller gå-på-modet til at gøre det, andre gange fordi de vil det så meget, siger Holflod til KNR. 

Ifølge ham er det særligt vigtigt, når man ser på mindre byer og bygder at anerkende ildsjælene, der løfter rigtig meget – og om muligt tilbyde dem hjælp, efteruddannelse og kurser og vejledning. Og det vil GIF være med til.