GIF i genåbningsglæde: Gå i gang med badminton og bordtennis

Grønlands Idrætsforbund anbefaler, at sportsklubber igen slår dørene op for idrætsgrene, hvor man ikke har kropskontakt.
Grønlandsk bordtennis har tidligere vundet medaljer til større turneringer som Arctic Table Tennis Championship - som her i 2016. Foto © : Grønlands Bordtennis Union
24. april 2020 10:46

Badminton, tennis, bordtennis og bueskydning. 

Det skal det igen være muligt at gå til, mener Grønlands Idrætsforbund – for fra i morgen lørdag klokken 08 kan sportshaller igen slå dørene op. 

De har været lukket siden 18. marts, hvor coronakrisen lukkede landet helt og delvist ned.

Fodbold, håndbold og andre former for sport, hvor der er kropskontakt, anbefaler GIF dog ikke at starte med igen lige med det samme. Futsal, volleyball og udendørsfodbold frarådes også stadig. 

Men sportsgrene som for eksempel yoga og bueskydning, hvor man ikke rører ved hinanden, bør klubberne åbne for nu – både udendørs og indendørs, er opfordringen fra GIF.

LÆS OGSÅ GIF forlænger: Ingen sport før udgangen af april

Så er der de sportsgrene, der er lidt i en gråzone som for eksempel Arctic Sport og taekwondo. Den del af sporten, hvor man ikke rører ved andre, er ok, vurderer Grønlands Idrætsforbund - klubberne skal dog også her undgå, at sportsudøverne har kropskontakt. 

Det er dog fortsat vigtigt med at være forsigtig, understreger Grønlands Idrætsforbund. 

GIF opfordrer også til, at man følger de generelle retningslinjer og anbefalinger om ikke at forsamles mere end 100 personer, at man holder afstand – og at man møder omklædt til sport og går i bad derhjemme.