Futsal GM er udsat til efteråret

GIF forlænger: Ingen sport før udgangen af april

April bliver også en stille periode for idrætten. Den ufrivillige time-out i sportslige aktiviteter er forlænget på grund af coronakrisen.

Grønlands Idrætsforbund har tidligere meddelt, at samtlige sportsaktiviteter skulle lukke frem til 31. marts, da store dele af samfundet lukkede ned på grund af coronavirus. Særligt Nuuk var ramt.

Men nu bliver indstillingen af sporten forlænget til udgangen af april, meddeler forbundet.

Der var møde over skype i Grønlands idrætsforbund mandag formiddag, og der var lukning af de sportslige aktiviteter på dagsordenen.

LÆS OGSÅ Overblik: Status på coronavirus i Grønland

- Det er vedtaget, at anbefalingen om indstilling af sportslige aktiviteter bliver forlænget til udgangen april. Men vi udelukker ikke ændringer undervejs, og det hele afhænger af corona-situationen i Grønland, siger generalsekretær i Grønlands Idrætsforbund, Jonas Jensen, til KNR.

Arctic Winter Games tøj

Forskellige sportsgrene har udsat deres mesterskaber til efteråret. Der skulle blandt andet være afholdt flere mesterskaber i påskeugen.

Nu er det forbudt at samles flere end 10 personer i Nuuk og omegn, og 100 mennesker i resten af Grønland, og der er indført stop for rejser.

Men det behøver ikke nødvendigvis betyde at alle aktiviteter i idræts-regi indstilles. Grønlands idrætsforbund har siden slutningen af sidste uge haft en konkurrence i facebook.

- Det går ud på, at folk sender billeder, videoer eller beskrivelser af, hvordan de dyrker motion i deres hjem, mens idrætshaller og motionscentre er lukket.

- Der bliver trukket lod blandt folk, der har sendt deres fortælling om hjemmeidræt, og præmien er et sæt tøj, som skulle have været brugt til Arctic Winter Games, siger Jonas Jensen.

Opfordringen synes at have fået en god modtagelse. Der er indsendt over 100 billeder med fortællinger.

- Det er første gang, vi laver konkurrence på den måde. Så det er svært at sige noget om, hvad vi har haft af forventninger til folks deltagelse.

- Men vi har modtaget rigtig gode indslag fra folk, der dyrker motion hjemme i stuerne, siger Jonas Jensen.

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt