Foto: Jørgen Chemnitz

GE: Naalakkersuisut skaber usikkerhed

Det er dårlig signalværdi overfor investorer og virksomheder, når Naalakkersuisut skaber usikkerhed om udleveringen af VVM redegørelsen for Kvanefjeldsprojektet. Det siger Grønlands Erhverv.

I oktober sidste år fik Danmarks Radio aktindsigt i udkastet til den rapport, der skal beskrive kvanefjeldprojektets påvirkning af miljøet, en såkaldt VVM-redegørelse.

Men bare to uger senere blev aktindsigten midlertidigt trukket tilbage og i januar besluttede Departementet for Miljø, at trække den fuldstændigt tilbage.

Fredag offentliggjorde seks miljøorganisationer så udkastet til rapporten.

LÆS OGSÅ GME blåstempler uran-projekt - miljøorganisationer raser

Men sådan proces med skiftende udmeldinger, skaber usikkerhed og det har en negativ effekt på virksomheder og investorers opfattelse af landet. Det er istedet vigtigt at skabe stabile betingelser for virksomhederne, der vil investere i Grønland, siger Brian Buus Pedersen, direktør for Grønlands Erhverv

- Det har en rigtig dum signalværdi og det vi fra Grønlands Erhverv flere gange har gjort gældende, det er, at man skal skabe tillid og man skal skabe tillid mellem vores regering Naalakkersuisut og de investorer, der gerne vil til Grønland, siger han.

Det havde været godt, hvis de forskellige parter og departementer, der er involveret i sagen, havde talt sammen, så de kunne have meldt klart ud om aktindsigten i første omgang, siger Brian Buus Pedersen.

- Det ville have været rigtig fornuftigt, hvis man havde talt sammen inden man traf en beslutning i så vigtigt et spørgsmål som det her. Jeg kan kun gætte på, at det ikke er sket siden det har været en frem og tilbage øvelse som den her.

Formanden for Naalakkersuisut, Kim Kielsen har ikke ønsket at kommentere sagen om VVM-redegørelsen. I en mail til KNR skriver departementet for natur og miljø dog, at hele sagen har været behandlet råstoflovens bestemmelser af Miljøstyrelsen for råstofområdet.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.glKNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt