GBU vil drøfte voldelige spillere

Deltagelse ved en GM slutrunde er fra ankomst til afrejse fra værtsbyen. GBU vil derfor ikke tolerere vold under GM.
Skrevet af Noah Mølgaard
14. august 2012 06:50

Tre spillere fra udehold ved herrernes GM i fodbold er mistænkt for at have udøvet vold under en efterfest i Ilulissat. Den ene af ofrene måtte sys på panden. Arrangørklubben Nagdlúnguak orienterede GBU's bestyrelse næste morgen og sagen vil senere blive drøftet i GBU's bestyrelse.

- Nu skal vi først og fremmest vente på politiet afslutter deres efterforskning af sagen. Vi kan ikke dømme folk på forhånd, siger GBU's formand Lars Lundblad til KNR.

Politiet i Ilulissat ved allerede hvilke spillere, der er mistænkt for at have udøvet vold under en efterfest, da GM sluttede i Ilulissat lørdag aften.

- Vi kan ikke tolerere vold. Vi skal huske, at mange spillere fra kysten var samlet i Ilulissat og langt de fleste havde en god uge i Ilulissat. Vi er derfor meget kede af at et par spillere ridser i lakken, siger Lars Lundblad.

GBU afventer faktuelle oplysninger fra politiet inden de tager stilling til eventuelle konsekvenser for de spillere, der mistænkt for at have udøvet vold.

GIFs formand Nuka Kleemann oplyser overfor KNR, at det er GBU, der selv skal tage stilling til sagen uden indblanding fra Grønlands Idrætsforbund.

Reglerne for den slags episoder er beskrevet i paragraf 13 i GBUs vedtægter:
13.1   Forbundet kan kræve eksludering af et medlem af en sportsforening, der gennem sin opførsel skaber dårlig omdømme for Grønlands Boldspil Union eller den klub vedkommende er medlem af.