GBU sender to grønlandske dommere til Tjekkiet

Niveauet for grønlandske futsal-dommere skal løftes, derfor sender Grønlands Boldspil Union, GBU, to grønlandske dommere til Tjekkiet. Det oplyser GBU.
Skrevet af Mads Pedersen
27. februar 2017 14:40

Når Grønlands futsal-landshold tager til Tjekkiet i marts for at deltage i Generali Futsal Cup, rejser to grønlandske dommere med for at være dommere i nogle af kampene. 

Det er den erfarne dommer Michael Jensen, der har erfaring fra Nordic Cup, og den nyuddannede dommer Jens Kleist Østergaard der skal til Tjekkiet for at samle ny viden og erfaring. Det fortæller GBU til KNR. 

GBU sender de to dommere til Tjekkiet som led af forberedelserne til at GBU skal søge om medlemskab hos UEFA, det europæiske fodboldforbund, og FIFA, der er verdens fodboldforbund. 

- Det kræver, at vi højner standarden hos vores dommere. Det er derfor vigtigt at vores dommere samler erfaring på et højere niveau, siger Nike Berthelsen, generalsekretær for GBU, til KNR.  

Dommertalent

Michael Jensen er dommerinstruktør og -udvikler for GBU. Han er derfor et naturligt valg. Og der er også en god grund til, at GBU har valgt at udpege den 27-årige Jens Kleist Østergaard, der har erfaring som spiller i grønlandsk futsal og fodbold. Han har også været dommer i lidt over et år, og han har en DBU-dommer titel.

- Jens har taget en dommeruddannelse i Danmark på eget initiativ. Han er en ung talentfuld dommer, siger Nike Berthelsen. 

Målet er at der skal være grønlandske dommere til Nordic Cup i futsal og Island Games i fodbold i fremtiden. 

De to dommere skal rejse med 16 landsholdspillere, samt to landstrænere. Den endelige landsholdstrup er ikke udtaget endnu.