Gadekampe i Bangkok sender flere på hospitalet med skudsår

Tirsdag var den hidtil mest urolige dag i Bangkok under en bølge af protester, som begyndte i juli.
Adskillige tusinde var på gaden tirsdag nær parlamentet, som skulle behandle nye omstridte lovpakker og ændringsforslag til forfatningen. Foto © : Athit Perawongmetha/Reuters/Ritzau Scanpix
Skrevet af Ritzau
18. november 2020 08:02

Mindst 55 mennesker blev såret under demonstrationer i Thailands hovedstad, Bangkok, tirsdag - flere af dem af skud, oplyser hospitalskilder på Erawan Hospitalet.

Ud over gadekampe mellem politi og demonstranter var der voldelige konfrontationer mellem demonstranter og grupper af royalister.

Det var den hidtil mest urolige dag i Bangkok under en bølge af protester, som begyndte i juli, da demonstranter gik på gaden med krav om, at premierminister Prayuth Chan-ocha skal gå af, at der udarbejdes en ny forfatning, og at kong Maha Vajiralongkorns magtbeføjelser begrænses.

Demonstranternes krav om regeringens afgang er vokset i styrke og har bredt sig til flere dele af landet.

LÆS OGSÅ Thailand holder første valg efter kup

Aktivisterne har tidligere sagt, at de vil gå på gaden igen for at protestere mod Prayuth Chan-ocha, som kom til magten ved et kup i 2014.

Samtidig er der brudt et tabu med krav om reformer af monarkiet.

Den fremtrædende studenterleder Parit "Penguin" Chiwarak har opfordret til en ny demonstration onsdag eftermiddag i Bangkoks indkøbsområde.

Adskillige tusinde var på gaden tirsdag nær parlamentet, som skulle behandle nye omstridte lovpakker og ændringsforslag til forfatningen.

Det er dog en langvarig og krævende proces at ændre landets forfatning. Og senatet, der er udpeget af en junta, vil næppe stemme sig selv ned.