GA: Værre end det ser ud

Arbejdsgiverforeningen enige i de dystre fremtidsudsigter, som Økonomisk Råd præsenterede forleden. Faktisk kan det blive endnu værre advarer direktøren.
Brian Buus Pedersen Foto © : Simon Uldum/KNR
23. september 2014 14:39

Grønlands Arbejdsgiverforening, GA, er ikke overrasket over, de dystre udmeldinger om landets økonomi fra Økonomisk Råd.

Faktisk peger direktør Brian Buus Pedersen på, at det hele faktisk kan være endnu være end Økonomisk Råd forudser.

Læs også Usædvanligt kraftige advarsler fra Økonomisk Råd

- Økonomien er yderst sårbar og meget afhængig af mulighederne og prisudviklingen inden for fiskeriet. Hvis den kommende TAC (fangstmængde red.) for rejer, som vi ikke kender endnu, derudover reduceres markant, er udsigterne for 2015 endda endnu mere dyster, end Økonomisk Råd forventer, vurderer Brian Buus Pedersen.

 

Behovet for reformer vokser
Økonomiske råd peger også på, at der i høj grad mangler reformer, som kan styrke økonomien.

- GA er helt enig - reforminitiativerne er udeblevet, og i mellemtiden er behovet blevet endnu større, lyder det fra arbejdsgiverforeningen.

 

Boligmangel begrænser udvikling
Endeligt deler GA også kritikken af boligpolitikken, hvor Naalakkersuisut har valgt at reducere det almennyttige boligbyggeri i 2015 for at finansiere den nye lufthavn i Qaqortoq, hvilket GA finder problematisk.  

- Vi har brug for flere boliger de steder, hvor tilflytningen sker, ellers reduceres arbejdskraftens mobilitet, og boligmangel er en klart begrænsende faktor for uddannelse og erhvervsudvikling, lyder det fra GAs direktør Brian Buus Pedersen.