GA: Storskalaloven er stadig uklar

Også Grønlands Arbejdsgiverforening mener, at Storskalaloven ikke er god nok. Lovteksten er stadig uklar for mange steder, lyder det.

- Vi synes klart, at de politiske intentioner som Erhvervsudvalget har haft med deres betænkning, de er ikke nødvendigvis kommet 100 procent med i loven, og det er der vores bekymring ligger, siger Anita Hoffer, juridisk konsulent hos GA, til Radioavisen.

Et af eksemplerne på lovens uklarheder er bestemmelsen, der forpligter selskaberne til at bruge grønlandske virksomheder ved entrepriser, leverancer og tjenesteydelser i forbindelse med storkskalaprojekterne, med mindre de ikke er konkurrencedygtige. Men:

- I hvilken kontekst skal de grønlandske virksomheder så være konkurrencedygtige? Er det i forhold til de grønlandske vilkår eller de internationale vilkår, mangler GA at få præciseret i loven.

Fordi, som Anita Hoffer her forklarer:

- Risikoen ved en uklar lovtekst er, at den kan fortolkes, alt efter hvem der sidder og skal fortolke den. Og det gør det uklart for både det embedsværk, der skal arbejde med den, men også for de investorer og selskaber, som forhåbentlig skal komme til Grønland og investere, hvordan de skal forstå denne tekst.

Men selvom GA ligesom Siumut helst havde set 3. behandlingen af loven, der fandt sted fredag,  udskudt til næste år, så man kunne have nået en høringshrunde, vælger de nu at se fremad.

Nu gælder det om at få så gode IBA-aftaler som muligt i hus, lyder det. Og de bliver prøven på, om de politiske tilkendegivelser kommer til at holde stik, mener GA. Det er IBA-aftalerne, der fastlægger, hvor meget den lokale befolkning og det lokale erhvervsliv skal involveres i storskalaprojekterne.

- Vi vil gerne bidrage med så meget som muligt i den proces for selvfølgelig at sikre mest muligt til Grønland, siger Anita Hoffer til Radioavisen.  

Kommentarer

inatsisartut-sal-sep2019.jpg

Inatsisartuts EfterårssamlingGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt