GA: Grønlandsk succes i Toronto

De grønlandske virksomheder, der medvirker på den store årlige råstofkonference i Toronto i Canada - også kaldet PDAC-konferencen - oplever solid interesse.

Og virksomhederne markerer samtidig over for den internationale mineindustri, at de er udrustede og klar til at servicere enhver form for minedrift i Grønland.

Det skriver Grønlands Arbejdsgiverforening i en pressemeddelelse.

Det er femte gang, foreningen står i spidsen for en stor grønlandsk erhvervsdelegation til verdens største konference- og messearrangement inden for mineindustrien.

Delegationen har været igennem et spændende og relevant program - bl.a. møder med canadiske minesammenslutning Mining Association af Canada, Nunavut Chamber of Mines, rådgivende ingeniørfirmaer, advokatkontorer med speciale i minerallovgivning og ikke mindste Rod Thomas, som er president og øverste chef for  PDAC-konferencen.

Bæredygtig minedrift i Grønland

Den grønlandske delegation har desuden været vært for et seminar med temaet ”Sustainable Mining in Greenland” - bæredygtig minedrift i Grønland.

Seminaret bød blandt andet på en paneldebat mellem ledere fra de syv af mineselskaber, der er aktive i Grønland, om selskabernes syn på råstofaktiviteterne i Grønland, selskabernes aktuelle projekter, projekter på vej - og de barrierer, branchen oplever.

Et panel af internationale eksperter, investorer og finansfolk, jurister, rådgivende ingeniørselskaber samt logistikselskaber gik i dybden om muligheder og barrierer for minedrift i Grønland.

Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Anda Uldum deltog under hele seminaret sammen med departementschef Jørgen T. Hammeken-Holm. Udover deltagelse fra Grønland var der mange interesserede besøgende fra blandt andet Canada, Australien, USA og Europa.

PDAC-konferencen slutter i dag onsdag, og delegationen returnerer til Grønland fredag morgen.  

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Flyinformation ankomst/afgang

TTV s 350 TV oversigt

TTV s 610 Radio oversigt