GA: Grønlandsk succes i Toronto

De grønlandske virksomheder, der medvirker på den store årlige råstofkonference i Toronto i Canada - også kaldet PDAC-konferencen - oplever solid interesse.
04. marts 2015 06:51

Og virksomhederne markerer samtidig over for den internationale mineindustri, at de er udrustede og klar til at servicere enhver form for minedrift i Grønland.

Det skriver Grønlands Arbejdsgiverforening i en pressemeddelelse.

Det er femte gang, foreningen står i spidsen for en stor grønlandsk erhvervsdelegation til verdens største konference- og messearrangement inden for mineindustrien.

Delegationen har været igennem et spændende og relevant program - bl.a. møder med canadiske minesammenslutning Mining Association af Canada, Nunavut Chamber of Mines, rådgivende ingeniørfirmaer, advokatkontorer med speciale i minerallovgivning og ikke mindste Rod Thomas, som er president og øverste chef for  PDAC-konferencen.

Bæredygtig minedrift i Grønland

Den grønlandske delegation har desuden været vært for et seminar med temaet ”Sustainable Mining in Greenland” - bæredygtig minedrift i Grønland.

Seminaret bød blandt andet på en paneldebat mellem ledere fra de syv af mineselskaber, der er aktive i Grønland, om selskabernes syn på råstofaktiviteterne i Grønland, selskabernes aktuelle projekter, projekter på vej - og de barrierer, branchen oplever.

Et panel af internationale eksperter, investorer og finansfolk, jurister, rådgivende ingeniørselskaber samt logistikselskaber gik i dybden om muligheder og barrierer for minedrift i Grønland.

Naalakkersuisoq for Finanser og Råstoffer Anda Uldum deltog under hele seminaret sammen med departementschef Jørgen T. Hammeken-Holm. Udover deltagelse fra Grønland var der mange interesserede besøgende fra blandt andet Canada, Australien, USA og Europa.

PDAC-konferencen slutter i dag onsdag, og delegationen returnerer til Grønland fredag morgen.