GA: - Bekymrende afsked med Arne Villumsen

- Det er for dårligt at det tilsyneladende generationsskifte hos Center for Arktisk Teknologi er sket helt uden at inddrage Grønlands Arbejdsgiverforening GA, mener Henrik Leth, der er direktør i GA.
Skrevet af Mads Ullerup
26. januar 2012 12:48

- Det er med stor overraskelse og bekymring, at vi har erfaret nyheden om centerchefens bratte afsked med den uddannelsesinstitution, som er med til at udvikle meget vigtige kompentencer for Grønland, skriver han i en kronik på fagbladet Ingeniørens hjemmeside.

Reaktionen kommer efter at centerchef Arne Villumsen fra Center for Arktisk Teknologi har mistet sin stilling på baggrund af et generationsskifte.

Det er sket på trods af, at Arne Villumsen overfor Radioavisen har givet udtryk for, at han gerne ville have fortsat som centerleder.

- Vi har ikke i vores vildeste fantasi forestillet os, at man fra den ene dag til den anden ville fjerne professor Arne Villumsen, som så mange i Grønland har opbygget et godt kendskab til, lyder det fra Henrik Leth.

Han mener det er vigtigt med en åben dialog, når det handler om forhold, der har stor betydning for Grønland.

- I Grønland er vi trætte af, at man stadig føler sig kaldet til at handle hen over hovedet på os, når der er tale om forhold, der i høj grad har indflydelse på vores liv og fremtid, slutter Henrik Leth.

Han opfordrer nu uddannelsesinstitionen til at komme med en seriøs orientering om centrets fremtidige planer for den arktiske ingeniøruddannelse.