Gå online og få nyt jagtbevis

Efter lang tids tilløb har borgerne i Grønland nu muligheden for at ordne nyt jagtbevis samt registrere fangst, melde flytning, søge om boligsikring og tilmelde sig dag- og natrenovation uden at møde op på borgerservice. Alt det kræver nu er et Nem ID og en internetforbindelse.

 

Fra myndighedernes side har det længe været et ønske, at landets borgere lettere kunne komme i kontakt med det offentlige. Det er nu muligt via borgerportalen sullissivik.gl. Folk uden internet kan dog stadigvæk blive betjent på den gammeldags måde via fremmøde eller telefonen.

-Det har taget sin tid, at få aftalerne omkring Nem ID på plads med Dan ID i Danmark, men nu er vi klar til at præsentere vores nye tiltag. Vi kan nu sikre, at de data, der kommer ind i systemet ikke er fejlbehæftede, da det er borgerne selv der indtaster deres oplysninger. Vi ser meget frem til at sullissivik.gl kommer op i omdrejninger, og med tiden vil der kunne laves stort set al kontakt med det offentlige via nettet, fortæller projektleder Hans Christian Sværd, der har været hovedmanden bag det nye tiltag, til knr.gl.

På sullissivik.gl kan borgerne gå direkte til ”Min side”, så de ikke behøver at logge på flere forskellige steder for at få fat i flere forskellige offentlige myndigheder. Tidsbesparende for internetkyndige, og også de offentlige myndigheder kan spare tid, som de kan bruge til at betjene borgerne endnu bedre.

-Med tiden vil det være en helt integreret del af det offentlige, at borgerne kan betjene sig selv via nettet. Det har været muligt i Danmark i flere år via borger.dk, og nu har vi så også den mulighed her i landet. Vi har knoklet med dette projekt i godt et halvt år, og er meget tilfredse med den løsning vi nu har fået. Det vil givetvis blive til gavn for både Grønland og landets borgere, fastslår Hans Christian Sværd.

KommentarerGiv os et tip

Send en SMS til 1717

Skriv Unnia og derefter dit tip og send sms'en til 1717.
(du kan også skrive Tip i stedet for Unnia)

Giv os dit tip på knr.gl/1717

Eller send en email 1717@knr.gl

KNR TV: TekstTV

Tjek information her:

TTV s 113 Dagligt opdaterede nyheder

TTV s 400 Live flyinformation ank./afg.

TTV s 350 Aktuel TV oversigt

TTV s 610 Aktuel Radio oversigt