Futsal: Malik Hermarij indstiller karriere på grund af hjerteproblemer

Futsal-landsholdet skal kigge efter ny målmand. Holdets førstemålmand lægger nemlig fodboldtøjet på hylden.
Athletic FC Eskilstuna
Hyppige kampe under pres har givet god udvikling for Malik Hermarij, der sidder helt til venstre Foto © : Athletic FC Eskilstuna
Skrevet af Noah Mølgaard
18. november 2021 13:13

Futsalturneringen i Kroatien, futsal week, i starten af oktober blev sidste optræden for Malik Hermarij med den grønlandske landsholdstrøje.

Den 22-årige målmand, der de sidste to år har været professionel futsalspiller i Sverige, indstiller sin karriere meget tidligere end beregnet.

- Jeg begyndte at mærke noget i mit hjerte for et par måneder siden. Jeg benyttede min bopæl i Sverige til at blive undersøgt af læge, fortæller Malik Hermarij til KNR.

- Jeg fik svar fra undersøgelser for et par dage siden, at jeg har hjerteproblemer og jeg snarest muligt bør indstille min fodboldkarriere indtil vi ved mere, siger Malik Hermarij.

En drengedrøm gik i opfyldelse for ham for snart to år siden, da han skrev professionelkontrakt med den svenske klub, Athletic Futsal Klub, der spiller i den bedste række.

LÆS OGSÅ Malik Hermarij har succes i Sveriges bedste futsalrække

Hans fremgang kunne ses i futsalturneringen i Kroatien i oktober, hvor han præsterede den ene store redning efter den anden.

Han stod med andre ord foran en lovende karriere som fodboldspiller.

- Det var selvfølgelig en tung beslutning, fordi jeg nu har været professionel spiller i snart to år, siger Malik Hermarij.

- Men jeg har på den anden side været forberedt på at det kunne ende som det gør nu. Jeg kan ikke gøre andet end at acceptere situationen, siger Malik Hermarij.

Han er nu tilbage i Nuuk, der var hans bopæl før hans skiftede adresse til Sverige.

- Det er allervigtigst at passe på sig selv. Og jeg måtte tage en hurtig beslutning fordi problemet ligger i hjertet, siger Malik Hermarij.

Han blev den første grønlandske kontraktspiller i Sverige og siden er flere grønlandske spillere flyttet til Sverige for at udvikle sig som futsalspillere.