Fuldt optaget Sisimiut forbereder sig til begivenhedsrig uge

Sisimiut får travlt de næste uger, da hele to store sportsbegivenheder og en musikfestival kommer til byen. Og det betyder også travlhed på byens hoteller.
Besøger du det næste stykke tid Sisimiut, kan du blandt andet se hundeslædevæddeløb (Avanaata Qimussersua). Foto © : Johan Geisler
Skrevet af Liv Almer
16. marts 2023 14:49

Der er travlt i Sisimiut i disse dage.

Senge skal redes, ski skal smøres og slædehundene skal stå skarpere end nogensinde.

Den vestgrønlandske by er nemlig vært for hele tre store sports- og musikarrangementer; Arctic Circle Race, Avannaata Qimussersua og Arctic Sounds Festival.

Og det kræver planlægning og forberedelser ud over normalen.

Fuldt booket

Et af stederne, man kan mærke travlheden, er på Hotel SØMA.

Her er man nemlig fuldt booket i slutningen af måneden. Men det er på ingen måde dårlige nyheder, understreger leder for hotel SØMA, Magnus Rejkjær Elleby:

- Det gør, at vi har meget stor belægning. Vi er faktisk fuldt belagt hele perioden, så det er dejligt, siger han til KNR.

Også borgmester i Qeqqata Kommunia, Malik Berthelsen (S) ser frem til den travle periode:

- Det bliver store begivenheder, som kommer til at have en stor betydning for vores by. Og de vil sikkert tiltrække talrige tilskuere, vi glæder os!

Hvor skal de bo?

Over 150 personer har allerede tilmeldt sig skiløbet Arctic Circle Race, og ved Arctic Sounds Festival har der tidligere været mellem 700 og 800 deltagere til de største shows.

Men hvor skal de mange nytilkomne sove, hvis hotellerne er fuldt bookede?

- Nogle af dem har deres opholdssted, nogle vil bo på hotel, og så er der nogle, der vil bo hos familie på egen regning. Disse er deres valgmuligheder, forklarer Johan Davidsen, som er bestyrelsesmedlem for Arctic Circle Race til KNR.

Sisiormut opfordres til at hjælpe

Formand for Qimusseq Sisimiut, Susanne Berthelsen, opfordrer dog også sisimiormiut til at give en hjælpende hånd, hvis de kan:

- Jeg kan kun opfordre Sisiormiut til at være værtsfamilie, da det er en fremragende mulighed. Hundeslædekuske og storfangere kommer jo til byen, det glæder jeg mig over, siger hun til KNR.

Og borgmesteren er ikke bekymret, da indkvarteringen af de kommende deltagere allerede er i fuld gang.

- Glædeligvis fik vi at vide, at udover hotellet og sømandshjemmet, så er borgere villige til at være værtsfamilier. Dermed er vi sikre på, at det hele vil gå glat, siger Malik Berthelsen til KNR.

Arctic Circle Race løber af stablen 31. marts, Avannaata Qimussersua 1. april og Arctic Sounds Festival mellem 6. og 10. april.