Frisør og fitnesscentre i Nuuk: Det er glædens dag

Langhåret og svedige kunder har præget fitnesscentre og frisører efter de åbnede i dag. Det glæder forretningsejere i Nuuk.

I dag lørdag klokken 8 fik frisørerne og andre forretninger i Nuuk lov til at åbne igen. Det har været en lang og økonomisk hård periode under corona nedlukningen.

Hos Fitness.gl i midtbyen ventede en flok friske kunder før klokken slog otte.

- Det er en glædens dag. Vores kunder ventede uden for fitnesscenteret i morges før klokken var otte. Det var fedt at se så mange kunder der var ivrige for at træne i dag, siger Allan Juhl, ejer af Fitness.gl.

Ifølge de gældende restriktioner, må fitness centeret kun have halvdelen af det antal mennesker i et lokale, som brandmyndighederne egentlig tillader.

Fitness.gl må maksimalt have 70 mennesker.

LÆS OGSÅ Overblik: Sådan bliver coronareglerne lempet

Her har Allan Juhl et dørsystem til indgangen der tæller hvor mange der er inde og træne, og hvis den når den maksimale antal gæster der må være i fitnesscenteret, kan man ikke komme ind.

I fitnesscenteret var der glade og svedige kunder, og det glæder Allan Juhl som føler at hans normale liv er ved at komme tilbage.

- Kunderne var meget glade og taknemmelige for at vi har åbent igen, nogen af dem havde fået langt hår lagde jeg mærke til. Vi har alle sammen taget lidt på, men det skal vi nok overkomme nu, siger han.

En tur til frisøren efter træning

Og de langhårede kunder har måske taget turen til Salon Nauja efter fitness træningen. For her var frisørerne også fuld i gang med saksene i løbet af formiddagen.

- Vores kunder kom glade og langhåret ind i salonen. De sagde, at de havde savnet frisørsalonen og vi havde en rigtig god dag med grin og glæde, siger Nauja Kramer Berthelsen, der er ejer af Salon Nauja.

Hun har også savnet at have kunder i frisørsalonen:

- Jeg har virkelig set frem til den her dag, jeg var ved at blive meget træt af at ikke lave noget i en hel måned. Det er dejligt at komme i gang igen, siger Nauja.

Værtshusene byder velkommen

Efter en tur i fitness centeret og frisøren er der måske nogen der skal ud og lufte den nye frisure. 

For værtshusene har nemlig også åbent igen.

Larseeraq Chemnitz Egede, den nye medejer af HECA Nuuk A/S der driver værtshusene Daddy’s, Takuss og Red Dragon glæder han og hans partner Nicolai M. Haagen Olesen sig til at byde deres gæster velkommen.

- Vi glæder os rigtig meget og vi kommer til at være her i aften os begge to for at gå rundt og sige hej til alle gæster - og gå rundt med et smil på læben, siger Larseeraq Chemnitz Egede.

LÆS OGSÅ Politimester: Pas på hinanden i weekenden

I henhold til de stadig gældende restriktioner må der være op til 100 mennesker i hvert værtshus.

Til at kontrollere hvor mange gæster Larseeraq og Nicholai har i deres værtshuse, har de ansat 11 dørmænd.

Her vil dørmændene blandt andet kræve en entre der koster 50 kroner. For de 50 kroner får man et armbånd og en øl oven i. 

Larseeraq forventer, at der kommer til at være mange gæster i aften.

- Der vil helt sikkert til at være folk der ikke vil kunne komme ind. Vi har i hvert fald en stor forventning om, at der er mange der har glædet sig til at komme ud og se hinanden og have det sjovt - og snakke over en øl. Vi forventer i hvert fald til at have fuldt hus, siger Larseeraq. 

Også kulturhuset Katuaq holder åbent. Allerede i aften klokken 21.00 viser kulturhusets biograf, filmen Anori.

Kommentarer