Frederik Petersen blev Årets idrætsmand

Kåringen af Årets sportspriser i Ilulissat blev afviklet som et sportsshow lørdag aften.
Skrevet af Noah Mølgaard
20. januar 2013 14:14

Frederik Petersen har vist sin alsidighed som løber i løbesporten i løbet af 2012 og blev dermed kåret som Årets sportsmand i Ilulissat.

Han blev grønlandsmester i orienteringsløb og fik gode placeringer i flere løb. Han vandt også sølv i World eskimo inuit olympics i Alaska, hvor han vandt sin sølvmedalje i 5.000 meter løb. Han er også kendt som dygtig langrendsløber.

Prisen som Årets leder gik til Nukappi Nathanielsen for sin mange-årige indsats for sportsklubben I-69. Det var også Bent Petersen, der som træner I-69 damer blev kåret som årets træner. Han er også landstræner i fodbold for damer og høstede også medaljer i Arctic Winter Games sidste år.

Fodboldpigerne fra I-69 blev kåret som Årets hold på baggrund af deres sølvmedaljer ved GM i Nuuk guldmedalje ved GM i indefodbold.

Det var også en god indsats ved Arctic Winter Games og ved sommerens grønlandsmesterkaber, der var baggrund for at fodboldspilleren Aqqaluuti Jensen fra Nagdlúnguak blev kårets som Årets talent.

Sportsshowet blev afsluttet med en stor dansemik, hvor rockgruppen HEJ leverede musikken.