I Nuuk har det været forbudt at være mere end 10 mennesker samlet, men det bliver også ændret nu. I hovedstaden må man nu samle sig 100 mennesker - ligesom i resten af landet.Foto: KNR

Fra på lørdag kan vi rejse mellem alle byer og bygder igen

Udenrigsrejser må vi dog vente med til foreløbig 1. juni. Restauranter, barer, frisører og andre liberale erhverv må åbne igen på lørdag klokken 08.00.

Det er i dag dag nummer 18, hvor ingen nye coronasmittede er fundet. Derfor bliver der åbnet for indenrigsrejser i landet igen fra lørdag morgen klokken 08. 

Danmarksflyet bliver dog stadig stående på jorden. Der vil ikke være udenrigsrejser før tidligst 1. juni, siger Karl Frederik Danielsen (S), der er naalakkersuisoq for transport på dagens pressebriefing. 

Allerede fra i morgen kan man igen bestille rejser via Air Greenland og Disko Line, hvis man vil rejse indenrigs. 

Restauranter og frisører åbner også 

Frisører og andre liberale erhverv åbner også igen på lørdag klokken 08.00. 

Der må dog kun være halvdelen af det antal mennesker i et lokale, som brandmyndighederne egentlig tillader. 

Restauranter og caféer må også åbne igen. Her gælder de samme restriktioner: Hvis der er plads til 50 mennesker i en restaurant, må der fra åbningen på lørdag kun være 25 mennesker i restauranten. 

Stole og borde skal der være mere plads imellem, og man skal holde to meters afstand til hinanden. 

Det samme gælder barer og værtshuse. Også sportshaller, sportsklubber og fitnesscentre må åbne igen og bruges af halvdelen af det antal mennesker, som de egentlig er beregnet til. 

Grønland er smittefri

I Nuuk har det været forbudt at være mere end 10 mennesker samlet, men det bliver også ændret nu. I hovedstaden må man nu samle sig 100 mennesker - ligesom i resten af landet.

Dermed bliver det de samme restriktioner, der gælder i hovedstaden som i resten af landet. 

Og det sker altsammen fordi, at Grønland nu er smittefrit, siger landslæge Henrik L. Hansen:

- De særlige regler i Nuuk er ophævet, fordi vi mener, at der ingen smittespredning er længere. Derfor er Nuuk nu sidestillet med resten af landet, siger han. 
 

Kommentarer